Af - 07/10-15 14:46; Opdateret: 07/10-15 15:06

Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætterInvestorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter

Her får du de bedste råd til at få succes som iværksætter fra to af Danmarks store erhvervsfolk.

Bildstrecke im Grossformat »

Hver tirsdag sidder Christian Stadil og Ilse Jacobsen klar i DR 1 programmet 'Løvens Hule'. Her får iværksættere fra hele landet chancen for at præsentere deres forretningsidéer for nogle af Danmarks mest succesfulde erhvervsfolk - kaldet 'løverne'.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Hvis idéerne er gode nok, skyder ’løverne’ egne penge i projektet med mulighed for både gevinst og tab. Christian Stadil er en af de såkaldte løver i programmet. Han startede selv ud som selvstændig i starten af tyverne, mens han stadig læste. I dag er han virksomhedsejer, investor, iværksætter og endda professor i kreativt lederskab på CBS.

- Jeg har nok et iværksætter-gen i mig. Jeg fandt hurtigt ud af, hvad jeg var god til, og hvad jeg ikke var så god til. Risikoen ved at være selvstændig er større, men det er friheden også - og det tiltalte mig, siger Christian Stadil, om årene hvor det gik op for ham, at han skulle satse på at blive selvstændig.

Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge
Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge

Ilse Jacobsen vidste allerede, da hun var barn, at hun ville være selvstændig. I dag har hun et kendt tøjbrand i eget navn og har herudover lanceret en spa, skønhedsprodukter, blomsterforretninger og en restaurant.

- Som 6-årig startede jeg med at lægge aviser ud foran dørene på hele vejen - det var mit første job. Men købmandsgenet har altid ligget i mig, siger Ilse Jacobsen.

Christian Stadil

CHRISTIANS TRE BEDSTE RÅD
- En god idé opstår ofte på kanten af noget, der i forvejen eksisterer. Du får ikke den gode idé ved at sidde og vente den. Kom ud i felten, få fingrene i mulden, så opdager du bedst, hvad der er behov for.

- Test, test, test! Du skal teste din idé, din prototype, mange gange. Ellers risikerer du, at du har et produkt, der ikke er behov for på markedet eller ikke fungerer optimalt. Du skal ud i den virkelig verden og teste, tale med mennesker og indhente erfaring.

- Dit produkt skal differentiere sig. Det betyder ikke, at der slet ikke må være andre på markedet, men sørg for at finde ud af, hvad der gør dit projekt bedre. Det kan være pris, service, funktion eller design for eksempel.

Ilse Jacobsen

ILSES TRE BEDSTE RÅD
- Du skal tro på dig selv og din idé - det er det allervigtigste.

- Tænk tingene grundigt i gennem og hav en forholdsvis klar strategi: Hvad vil jeg med det her, hvordan skal jeg få det til at ske, hvem skal købe mit produkt - og så videre.

- Find ud af, hvad du er god til i forhold til din vision. Herudover skal du tænke over, hvem der kan hjælpe dig med de ting, du måske ikke selv er så god til.

18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det
18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det


LÆS OGSÅ: Dansk iværksætter hyldes af CNN som fremtidens mand

LÆS OGSÅ: Sådan blev ikonisk Snapchat-logo skabt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx