Af Ritzau - 19/11-16 11:24; Opdateret: 19/11-16 15:23

Samuelsen om ultimatum: Nu har vi en ny situationSamuelsen om ultimatum: Nu har vi en ny situation

Liberal Alliance takker ja til forhandling om regeringssamarbejde med V og K. Uvis fremtid for topskattekrav.

storybild

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, vil forsøge at finde et fælles regeringsgrundlag med Venstre og De Konservative. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Liberal Alliance er klar til at indgå i en ny borgerlig regering og takker ja til en invitation fra statsministeren om at drøfte et nyt regeringssamarbejde med Venstre og De Konservative.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, har stået stejlt på at vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver lettet med fem procentpoint inden nytår. Om den trussel står ved magt, siger han nu:

- Det er alt for tidligt at udtale sig om det på nuværende tidspunkt. Nu har vi en ny situation. Det er en situation, som Liberal Alliance har stræbt efter lige siden folketingsvalget - nemlig muligheden for en bredere borgerlig-liberal regering.

- Den mulighed vil vi selvfølgelig forfølge nu sammen med Lars Løkke og Søren Pape fra De Konservative. Jeg glæder mig til det arbejde, og så må vi se, om vi kan ende med at blive enige om et nyt og visionært regeringsgrundlag, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: Betyder det, at topskattelettelser ikke længere er et ultimativt krav fra jeres side?

- Det har jeg ikke sagt noget om. Men vi skal søge at finde et fælles regeringsgrundlag, og om vi kan det, ved vi ikke endnu, siger LA-lederen.

- Det arbejde går i gang nu - vi har nogle ønsker til et regeringsgrundlag, og de andre partier har nogle ønsker, men jeg tror på, at hvis vi vil, så kan vi også finde hinanden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede fra talerstolen til Venstres landsmøde lørdag partierne til regeringsdrøftelser. Også De Konservative har takket ja og går ifølge partiformand Søren Pape Poulsen til forhandlingerne med åbent sind.

- Liberal Alliance går kun i regering, hvis vi kan blive enige om et positivt, ambitiøst, borgerligt-liberalt regeringsgrundlag, der tegner en vej frem for Danmark.

- Det arbejde går vi nu i gang med. Med et åbent og positivt sind, skriver Anders Samuelsen på Facebook om den invitation.

Fra det blå støtteparti Dansk Folkeparti lyder det fra formand Kristian Thulesen Dahl, at partiet vil acceptere en regering mellem V, LA og K. Han afviser dog fortsat at lægge mandater til topskattelettelser.

Forhandlingerne om en ny regering indledes mandag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx