Af Ritzau - 08/04-17 12:03; Opdateret: 08/04-17 12:18

Kommune og politi i kontakt efter angreb i StockholmKommune og politi i kontakt efter angreb i Stockholm

- Vi skal ikke give efter for de mørke kræfters forsøg på at skræmme os, siger overborgmester Frank Jensen.

storybild

Frank Jensen cyklede lørdag hen til den svenske ambassade for at kondolere og udtrykke sin solidaritet med svenskerne (arkivfoto). (Billede: Free/Presse / Jakob Carlsen)

På grund af angrebet på tilfældige mennesker midt i Stockholm har Københavns Kommune lørdag været i kontakt med politiet.

Nu overvejer politiet, om der er grund til at tage nye synlige initiativer for at beskytte borgere, oplyser overborgmesteren i Københavns Kommune, Frank Jensen (S).

- Vi har spurgt, om det, der foregik i Stockholm, giver anledning til behov for vores hjælp.

- Indtil videre har politiet oplyst, at man ikke er færdige med deres overvejelser og deres indhentning af efterretninger, siger Frank Jensen.

Efter angrebet på et julemarked i Berlin i december bistod kommunen politiet med at opsætte betonsøjler og betongrise rundt om i det centrale København.

De står fortsat i gadebilledet i hovedstaden. Muligvis bliver det en permanent foranstaltning, der skal hindre angreb på tilfældige i menneskemængden.

Derfor forbereder kommunen sig på at forskønne arrangementerne, så de for eksempel kan komme til at bestå også af blomsterkummer og træer.

I øvrigt cyklede overborgmesteren lørdag hen til den svenske ambassade i København for at kondolere og udtrykke sin solidaritet med svenskerne.

- Vi skal ikke give efter for disse mørke kræfters forsøg på at forskrække os, men blive ved med at leve på en åben udadvendt måde, siger Frank Jensen.

Han understreger, at det er en opgave for efterretningstjenesten at overvåge de miljøer, som kan tænkes at udgøre en risiko.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx