Af Ritzau - 28/09-16 08:15; Opdateret: 28/09-16 08:53

Minister har stadig håb om Europol-aftale trods EU-tvivlMinister har stadig håb om Europol-aftale trods EU-tvivl

Regeringen har ikke planer om at lade danskerne gå til valg om Europol, når drøftelser stadig er i gang.

storybild

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) vil ikke drøfte muligheden for en afstemning om Europol. Regeringen arbejder fortsat på en parallelaftale. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har hverken en plan B på vegne af dansk politi eller planer om at sende danskerne til en folkeafstemning om Europol. Heller ikke selv om der lyder dystre meldinger fra EU om Danmarks fortsatte deltagelse i politisamarbejdet.

- Jeg mener, at det er for tidligt at snakke om en ny afstemning. Vi respekterer det valg, danskerne traf sidste år, også selv om vi var uenige i det. Det valg betyder, at vi nu forsøger at lave en aftale med Europol om, at dansk politi kan få de oplysninger, der er nødvendige i det daglige arbejde, siger han.

Tirsdag sagde EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, at Danmark ikke skal gøre sig forhåbninger om at kunne forhandle en parallelaftale på plads, så vi kan forblive medlemmer af det europæiske politisamarbejde, Europol.

Det kommer dog ikke bag på udenrigsministeren.

- Det er ikke overraskende. Det er en svær opgave, og det er naivt at forestille sig, at man bare kunne få en parallelaftale i løbet af en eftermiddag, hvilket nogle tegnede et billede af, siger Kristian Jensen.

Han erkender, at det ikke er sikkert, at en aftale falder på plads. Alligevel vil han og regeringen gøre forsøget.

- Jeg har ikke opgivet at få en aftale, derfor er det det spor, jeg forfølger, siger han.

De Radikale og Politiforbundet opfordrer regeringen til at sætte gang i drøftelser om en ny afstemning. Det afviser Kristian Jensen dog.

- Jeg synes, at de er lidt for hurtigt ude. Vi har blandt ja-partierne aftalt, at vi skal forsøge at lave en aftale om Europol. Den er vi ikke færdig med at forhandle endnu, siger han.

Spørgsmål: Den dag, det så ligger klart, at der ikke kan komme en parallelaftale, er du så klar til at trykke på afstemningsknappen?

- Den dag tager vi stilling til, hvad der skal ske, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Så hvis der for eksempel ikke er en aftale på bordet i slutningen af i år, er det ikke noget med, at I vil overveje en mulig afstemning, før deadline bliver overskredet?

- Prøv at høre, jeg har ikke en plan B liggende i skuffen. Jeg har kun én plan, og det er at forsøge at få lavet en aftale, så dansk politi kan blive ved med at få de oplysninger, der er vigtige for dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Haveredskab skyld i brand - i dag er...
bt.dk
Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Ulrik fra Gift ved første blik tog en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx