Af - 05/12-16 15:43

Minister går ind i sag om stribevis af sure smileysMinister går ind i sag om stribevis af sure smileys

Fødevareministeren kritiserer de brodne kar, der får stribevis af sure smileys, fordi de kontinuerligt ikke overholder lovgivningen.

storybild

ARKIVFOTO af Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister- - Se RB 27/10 2016 04.02. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) talte usandt på et åbent samråd i Folketinget den 5. oktober i år. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016) (Billede: Thomas Lekfeldt)

Metroxpress kunne i sidste uge fortælle, hvordan en række danske virksomheder ser ud til at se stort på fødevarelovgivningen. Gang på gang får de samme brodne kar sure smileys, når Fødevarekontrollen kommer forbi, og bøder og politianmeldelser er ikke nok til at få virksomheder til at rette ind.

Denne købmand er danmarksmester i sure smileys
Denne købmand er danmarksmester i sure smileys

Nu går fødevareminister Esben Lunde Larsen ind i sagen, og han er klar til at mødes med ordførerne på området for at diskutere, om fødevarekontrollen skal have yderligere muligheder for at straffe de virksomheder, der ikke følger lovgivningen.

- Det er for dårligt, når fødevarevirksomheder gang på gang ignorerer sure smileyer og ikke retter op på kritisable forhold. Jeg vil gerne drøfte sagen med ordførerne og se på Fødevarekontrollens muligheder snarest muligt, siger han til metroxpress.

døgnNetto får sur smiley og kæmpe bøde for lunkent kød
døgnNetto får sur smiley og kæmpe bøde for lunkent kød

57 danske virksomheder har kontinuerligt ved tre ud Fødevarestyrelsens sidste fire besøg fået en sur smiley.

En af disse virksomheder er købmanden Istanbul Bazar i Københavns Nordvestkvarter. Fødevarestyrelsen oplyser til metroxpress, at købmanden har fået bøder, politianmeldte forhold og regninger for kontroller for hele 740.000 kroner i perioden juli 2012 til i dag. Alligevel er oplevelsen hos Chef for fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark, at det kan betale sig for Istanbul Bazar at se stort på reglerne på området, fortalte Michael Rosenmark til metroxpress i sidste uge.

LÆS OGSÅ: Kendt is-firma har fået kæmpe bøde af Fødevarestyrelsen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx