03/10-14 06:09

EL til Vestager: Du skal stadig bekæmpe social dumpingEL til Vestager: Du skal stadig bekæmpe social dumping

Det er en skandale, hvis en dansk kommissær er årsag til lempelser i kampen mod social dumping, mener EL.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Enhedslisten opfordrer den nye konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at holde fingrene væk fra det danske RUT – register for udenlandske tjenesteydere.

Margrethe Vestager har under høringen af sit kandidatur torsdag i Bruxelles på et spørgsmål fra Folkebevægelsens Rina Ronja Kari bekræftet, at hun gerne vil se på, om Danmark er gået for vidt i registreringen af de udenlandske virksomheder.

Vestager enstemmigt godkendt efter høring
Vestager enstemmigt godkendt efter høring

Det er fantastisk, så hurtigt man kan ændre holdning, mener Finn Sørensen, Enhedslistens ordfører for indsats mod social dumpning.

- Som økonomi- og indenrigsminister var Margrethe Vestager enig med resten af regeringen og Enhedslisten i, at RUT er et vigtigt redskab i kampen mod social dumping, og at det er lovligt i henhold til EU-reglerne, siger han.

- Nu mener hun, det måske er "stift og bureaukratisk", og at vi måske er gået for vidt i Danmark.

Han forventer, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) straks træder i karakter, og minder Margrethe Vestager om, hvad hun hidtil har tilsluttet sig som medlem af den danske regering og part i en række gode aftaler med Enhedslisten.

Høring: Vestager får topkarakter af danske EU-politikere
Høring: Vestager får topkarakter af danske EU-politikere

- Det er simpelt hen en skandale, hvis en dansk kommissær skal være årsag til, at vi begrænses i vores muligheder for at sikre, at udenlandske virksomheder og deres ansatte opererer her i landet på lige vilkår med danske virksomheder og deres ansatte.

Også Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet, gav torsdag efter høringen udtryk for, at det var negativt, at RUT skal diskuteres.

Ifølge Finn Sørensen er der ikke brug for lempelser af reglerne, snarere opstramninger, fordi alt for mange firmaer flyver under radaren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Forsvandt for en uge siden: Nu er...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx