Af Jeppe Pedersen - 18/10-17 22:35

Dansk kunstners verdensberømte værk ødelagt: Nu har han utroligt et tilbud til gerningsmandenDansk kunstners verdensberømte værk ødelagt: Nu har han utroligt et tilbud til gerningsmanden

Den danske kunstner Thomas Dambo kommer med et særpræget tilbud til den person, der har vandaliseret et af hans kunstværker.

storybild

Her ses Teddy Venlig. Han sidder i Høje Taastrup. (Billede: Thomas Dambo)

Den danske kunstner Thomas Dambo blev verdenskendt, da han tidligere på året udsmykkede forskellige steder på Vestegnen I København med kæmpestore træskulpturer. Nu er de blevet ødelagt.

Det skriver Thomas Dambo selv på sin Facebook-side.

'Nogen har spraymalet ansigtet på en af mine skulpturer. Det gør mig selvfølgelig lidt irriteret,' begynder Thomas Dambo på sin Facebook-væg.

Træskulpturerne blev delt verden over på blog-sitet Bored Panda i maj, hvor historien blev delt knap 500.000 gange. De gigantiske træskulpturer er lavet af genbrugsmaterialer, som Thomas Dambo eksempelvis får fra firmaer, der tilbyder gamle paller, eller børnehaver, der bliver revet ned.

På den måde forsøger Thomas Dambo også at vise folk, hvordan affald faktisk kan blive brugt til at kreere noget fantastisk.

BT talte dengang med kunstneren, der forklarede, at folk glemmer at opleve deres egen by.

»Jeg tror, at rigtig mange mennesker glemmer at udforske deres by. Folk lever i en trekant omkring deres arbejde, hjem og lokale supermarked, og hvis de så vil opleve noget nyt, så tager de flyveren væk. Nu har jeg så prøvet at sætte de her skulpturer i nogle flotte naturområder, hvor de lokale måske ikke så tit kommer ud. Jeg vil vække deres nysgerrighed,« sagde Thomas Dambo dengang.

Thomas Dambo kan dog ikke tillade sig at være alt for vred på personen, der har begået hærværk. For som han selv skriver i sin Facebook-besked, er hans egen kunst også en form for hærværk.

'[...]Samtidigt startede jeg også min egen karriere som kunstner, ved at løbe rundt og male alle mulige ting i min hjemby Odense. Med tiden blev jeg bedre og lærte, hvordan man malede og skabte ting, der fik andre mennesker til at smile, det gjorde jeg fordi nogen der var ældre og bedre end mig, tog sig tid til at forklare og lære mig deres håndværk. Derfor har jeg besluttet ikke at være sur, men istedet give en gratis graffiti/streetart workshop, til gerningsmændene,' skriver Thomas Dambo og kommer med en opfordring:

'Så hvis der er nogen der kender dem. Må I endelig sige det videre.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Messi udraderer Ronaldo: Krydser vild...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx