Af - 26/06-15 19:23

Kritik: Der er gået farvelade i studenterhuenKritik: Der er gået farvelade i studenterhuen

Rød og blå. Så simpelt var udvalget af studenterhuer engang. Nu kan du få huen i alle regnbuens farver – og det bekymrer livsstilsekspert Anne-Sophie Lahme.

Bildstrecke im Grossformat »

15 forskelligefarvede huer til 14 uddannelser. Landmændene kan vælge mellem to forskellige slags huer.

Gul, grøn, orange og lyserød. Farverne på studenterhuerne er blevet mange, efterhånden som flere og flere uddannelser har fået deres egne studenterhuer.

Når studenterhuen popper op i så mange farver, er det ifølge ungdomsekspert et tegn på, at flere gerne vil anerkendes. Og det mener de unge åbenbart, at de bedst bliver i form af at få en studenterhue:

- Studenterhuen er jo blevet mainstream. Man ligger sig i slipstrømmen af noget, der har været anerkendt. Man har brug for ydre tegn på en indre virkelighed, siger Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier.

Kun få fulde studenter falder af vognen
Kun få fulde studenter falder af vognen

Men livsstilsekspert Anne-Sophie Lahme er bekymret for udviklingen og mener, at håndværkeruddannelserne burde nøjes med svendeprøver og medaljer:

De mange farver på studenterhuerne handler om, at der i de sidste år er kommet et uddannelsessnobberi i Danmark, hvor vi ikke har samme respekt for håndens arbejde som for hoveds arbejde. De unge skal selvfølgelig have status og anerkendelse for deres uddannelse, men det har de svendeprøver og medaljer til.
Det siger Anne-Sophie Lahme, kontaktchef hos Larme Kommunikation, som arbejder med livsstilsprodukter.

Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet
Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet

Hun mener, at trenden med de mange forskellige studenterhuer er med til fremme det boglige og teoretiske, som det rigtige ideal. Dertil mener hun, at huerne underminerer det håndværk, der går forud for huen:

- Eksempelvis frisøerne, der i kraft af deres studenterhuer leder efter en måde at ligne andre fag på. De leder efter en anerkendelse, men måske skulle de fokusere på de gode og stærke værdier, de har i deres eget fag, fremfor at søge anerkendelse i at ligne andre, siger Anne-Sophie Lahme.

LÆS OGSÅ: Nu må håndværkerne snart køre studenterkørsel

LÆS OGSÅ: BLOG: Hvorfor skal SOSU-assistenter og frisører køre studenterkørsel?

LÆS OGSÅ: 3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx