Af Ritzau - 04/05-17 00:40

V-folk stemmer blankt i protest mod genvalg af Carl HolstV-folk stemmer blankt i protest mod genvalg af Carl Holst

Carl Holst er blevet valgt som folketingskandidat for Esbjerg-kredsen. 12 ud af 37 stemte blankt i protest.

storybild

Venstres medlemmer i Esbjerg Omegn har valgt Carl Holst (V) som deres kandidat til det næste folketingsvalg (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V) genopstiller til Folketinget.

Det står klart, efter at Venstres medlemmer i Esbjerg Omegn onsdag aften valgte den tidligere forsvarsminister som deres kandidat til det næste folketingsvalg.

Det oplyser kredsbestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Jeg takker for tilliden og valget som kandidat. Nu ser vi fremad, og der venter stadig et stort arbejde i forhold til at gøre mig fortjent til den tillid, medlemmerne har vist mig, udtaler Carl Holst i pressemeddelelsen.

Ifølge Venstres vedtægter skulle folketingskandidaterne have været valgt senest et år efter folketingsvalget, altså 18. juni sidste år. Men på grund af en politisag mod Carl Holst om muligt stillingsmisbrug blev der søgt om udsættelse, indtil efterforskningen var færdig.

31. marts i år meddelte Rigsadvokaten så, at man ville droppe at rejse en straffesag mod Carl Holst, og dermed kunne han stille op til genvalg.

Carl Holst blev onsdag aften valgt uden modkandidater, men genvalget forløb langt fra gnidningsfrit.

Ifølge JydskeVestkysten stemte 12 ud af 37 partifæller således blankt i protest mos Venstre-profilens opstilling.

Mødet var knap begyndt, før flere medlemmer rejste sig og kritiserede kredsbestyrelsen for "at have siddet på hænderne", fremgår det af avisen.

- Han blev politianmeldt af et regionsråd. Det bliver man ikke bare for ingenting. Det er udtryk for, at man ikke har opført sig ordentligt. Vi kan ikke tåle flere sager i Venstre, sagde et af medlemmerne ifølge JydskeVestkysten.

Carl Holst blev politianmeldt af Region Syddanmark i november 2015.

Det skete, efter at Statsforvaltningen havde udtalt, at kommunikationsmedarbejder i regionen Christian Ingemann Nielsen på ulovlig vis havde hjulpet med Carl Holsts valgkamp til Folketinget i 2015.

På baggrund af sagen om sin tid som regionsrådsformand gik Carl Holst af som forsvarsminister i efteråret 2015. Efter en orlov vendte han tilbage til Folketinget, hvor han nu er Venstres familie-, kirke-, kommunal- og socialordfører.

Carl Holst skal kæmpe mod udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) om Venstre-stemmerne i Esbjerg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx