Af - 12/05-14 15:12

Leonardo DiCaprio's Inception kan blive din nye virkelighedLeonardo DiCaprio's Inception kan blive din nye virkelighed

Tyske forskere har fundet en metode, der betyder, at man - som Leonardo DiCaprio i filmen Inception- selv kan styre sine drømme.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Ved at sætte strøm til hjernen har tyske forskere påført sovende patienter klardrømme, hvor den sovende i drømme er klar over, at det hele er en drøm samtidigt med, at den sovende har fuld kontrol over drømmenes indhold.

De 40 megahertz, som tyske forskere satte på blandt andet hjernens frontallapper på 27 sovende deltagere, der aldrig tidligere havde haft klardrømme, betød, at samtlige deltagere, da de vågnede, fortalte om klardrømme, hvor de havde kontrol over både drømmenenes plot og hovedpersoner.

Hollywood-stjerne springer ud som lesbisk
Hollywood-stjerne springer ud som lesbisk

Ifølge forskningsleder og læge Ursula Voss fra Goethe Universitetet i Frankfurt vil de elektro påførte klardrømme angiveligt kunne bruges til at behandle postramatisk stress:

- Ved at anvende strømmen under REM-søvn på ofre for post-traumatisk stress med gentagne natlige mareridt vil man kunne fremkalde klardrømme og formentligt ændre drømmemønstrene, forklarer hun til det videnskabelige magasin, Nature Neuroscience.

Clooney sviner Hollywood-kolleger til
Clooney sviner Hollywood-kolleger til

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
Buschauffør blev stoppet med meget...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx