Af - 01/09-16 11:45

\"Jeg håber, dit selvmord er lykkedes, og du derfor ikke kan læse det her"

Cecilie blev mobbet dagligt på nettet siden 5. klasse. Hun begyndte at skære i sig selv, og til sidst var mobningen så voldsom, at hun prøvede at tage sit eget liv

storybild

Da Cecilie er 16 år gammel, forsøger hun at begå selvmord. Hun er blevet mobbet næsten hele sit liv, og hun kan ikke mere.

“Jeg sad foran min computer, der var fuld af ondskabsfulde beskeder, og på det tidspunkt føltes det som om, alting var i mod mig. Jeg var uvenner med min familie, jeg havde ingen venner, ingen at snakke med, og jeg blev mobbet hver dag. Til sidst begyndte jeg at tænke, at det ville være bedre, hvis jeg ikke var der, og at det ville være en lettelse for alle, hvis jeg døde.”

Cecilie blev mobbet gennem hele sin folkeskoletid, men det bliver for alvor slemt, da hun flytter til København i 4. Klasse.

Unge sælger nøgenbilleder for likes
Unge sælger nøgenbilleder for likes

“Jeg blev mobbet med alt. Med at jeg var den nye i klaasen, at jeg havde mellemrum mellem fortænderne, at jeg var tynd. Alt muligt. Det var både drengene og pigerne.”

Et billede af Cecilie fra 3. klasse.

I 5. Klasse kommer Cecilie og hendes klassekammerater på sociale medier som Arto og MSN, og mobningen ændrer karakter. Hendes klassekammerater sender onde beskeder og opretter falske profiler i Cecilies navn, hvor de sviner hende til og spreder rygter om hende og hendes familie. I begyndelsen er det kun Cecilies klassekammerater, men pludselig er det også alle mulige fremmede og anonyme mennesker, som mobber hende på nettet.

Ligesom Cecilie er der mange børn og unge, der oplever at blive mobbet på nettet, og metroxpress kan i dag fortælle, at mobningen får alvorlige konsekvenser for mange.

“På et tidspunkt fik jeg så mange beskeder, at min computer gik ned. Jeg turde heller ikke bruge computeren til lektier, fordi der var så mange onde kommentarer, når jeg åbnede den.”

Mobningen blev så alvorlig, at Cecilie ofte spiste sin frokost på skolens toilet alene, så de andre ikke kunne se, at hun græd. I 4. Klasse begyndte hun at skade sig selv.

“Det begyndte med, at jeg havde en elastik rundt om håndleddet, som jeg begyndte at smække mig selv med . Det er svært at forklare, men på en måde hjalp det mig, at det var mig selv, der påførte mig smerte i stedet for, at det var dem, som mobbede mig, der gjorde det.”

I takt med at mobningen udviklede sig, begyndte Cecilie at skære i sig selv. Hendes mor forsøgte at hjælpe hende, og hun skiftede skole flere gange, men mobningen forfulgte hende, og som 16-årig så hun selvmord som eneste udvej.

Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra
Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra

Cecilie overlevede heldigvis, men da hun åbnede sin computer, efter hun var kommet oven på igen efter sit selvmordsforsøg, fik hun et chok.

Jeg havde fået flere beskeder fra folk, der skrev, at de håbede, jeg ikke læste det, de havde skrevet, fordi de håbede på, at mit selvmord var lykkedes, og at jeg var død.

Efter sit selvmordsforsøg flyttede Cecilie skole, hun fik hjælp af en psykolog og med støtte fra sin mor og en ekskæreste, fik hun det gradvist bedre.

“Det var en stor lettelse for mig at tale med en psykolog. Det hjalp at tale med en om mine problemer og opleve, at jeg blev taget seriøst, og at få at vide, at det ikke var mig, der var noget galt med.”

16-årig begik selvmord: Hendes sidste Facebook-opslag er hjerteskærende
16-årig begik selvmord: Hendes sidste Facebook-opslag er hjerteskærende

Cecilie er i dag 20 år og har det godt. Hun råder først og fremmest andre, der bliver mobbet, til at sige det højt.

“Man skal ikke gå alene med det.”

Har du oplevet digital mobning?
Metroxpress sætter fokus på, hvad unge skriver til hinanden på sociale medier. Har du eksempler på beskeder og digital mobning, så send dem til os på nani@mx.dk eller via Snapchat til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx