Af - 16/10-15 13:44; Opdateret: 19/10-15 10:25

\"Der er nogle kønsdele, der er blevet censureret"

Dokumentarserien "Da Danmark blev Suspekt" følger rapgruppen Suspekt både på og bag ved scenen. Se klip fra dokumentaren og hør, hvad Orgi-E mener om den.

I aften har dokumentarfilmen "Da Danmark blev Suspekt" premiere på DR 3. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I to år har den succesfulde rapgruppe Suspekt haft et kamerahold i hælene, mens de selv og publikum har skrålet lungerne ud over Orange scene og til udsolgte koncerter over hele landet. Vi får også lov til at komme med i studiet i L.A., mens det anmelderroste album "V" bliver til og bliver inviteret med til efterfesten, når humøret og promillen bliver ekstra høj - og Orgi-E's hoved bliver slået ned i et glasbord.

Dokumentaren handler om gruppens succes med musikken, men tager os for alvor med "backstage", hvor især det stærke venskab mellem de tre drenge kommer til udtryk.

- Den handler meget om tre drenge og deres venskab og om at bygge noget større op ud af det venskab, fortæller Emil Simonsen, også kendt som Orgi-E, til metroxpress.

Et tema, som han mener er særlig relevant i en tid, hvor medierne giver et billede af et individualistisk samfund, især gennem de mange tv-programmer, der handler om at "tage røven på sin næste" - i stedet skal du lære din nabo at kende og tage ham med til fest eller ud på en løbetur, mener Orgi-E.

TV: Suspekt: Sådan scorer du til vores koncerter
TV: Suspekt: Sådan scorer du til vores koncerter

Han fortæller, at han føler sig "sygt privilegeret" over at en så stor gruppe seje mennesker har haft lyst til at fortælle drengenes livshistorie - og ikke mindst lyst til at lægge mange kræfter i at få den omsat til en dokumentar.

- Nu kan vi vise omverdenen, hvad vi også laver, når vi ikke lige er på scenen. Vi er jo normalt meget kort i andres bevidsthed, men det her er et længere udpluk af vores døgn, der viser, hvem vi er som mennesker inde bag det musikalske udtryk. Vi prøver ikke at være popstjerner og skabe et image. Det er bare os, siger han.

Verdens bedste tømmermænd: Så mange penge fyrede Suspekt af på deres livs koncert
Verdens bedste tømmermænd: Så mange penge fyrede Suspekt af på deres livs koncert

Selvom dokumentaren viser et meget ærligt billede af de tre venner og partners in crime, er der dog få ting, der ikke slap igennem censuren.

- Der er nogle kønsdele, der er blevet censureret, men det har mest været for seernes skyld, griner han.

Optagelserne er instrueret af rapgruppens gode ven Martin Skovbjerg og udviklet i samarbejde med DR UNG. Alle afsnit kan ses online på dr.dk. Fra midten af november vil afsnittene blive vist ugentligt på DR3

Lukas Graham på dansk: Hør ham på ny single med Suspekt
Lukas Graham på dansk: Hør ham på ny single med Suspekt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx