Af Ritzau - 30/11-16 23:41

Regionspolitikere vil fjerne religiøse symboler på sygehuseRegionspolitikere vil fjerne religiøse symboler på sygehuse

Partier i Region Syddanmark vil have fjernet alle religiøse symboler på sygehuse, skriver Kristeligt Dagblad.

storybild

Flere partier i Region Syddanmark vil forbyde alle religiøse symboler på regionens sygehuse. (Arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox.com)

Nye Borgerlige og Liberal Alliance i Region Syddanmark har stillet et forslag om, at alle religiøse symboler på regionens sygehuse skal forbydes. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Forslaget kommer efter, at Dansk Folkeparti tidligere har villet forbyde muslimske tørklæder. Det er dog ulovligt, da det er forskelsbehandling.

- Nu har vi fået en muslimsk kultur, som bærer det religiøse tørklæde, og derfor har vi brug for et regelsæt på området.

- Derfor kan vi lige så godt tage hånd om spørgsmålet en gang for alle, så vi ikke forbyder én ideologi, og derved kommer ud i smagsdommeri, siger regionrådsmedlem fra Liberal Alliance Marianne Mørk Mathiesen til avisen.

At forbyde religiøse symboler kan dog være i strid med menneskerettighederne, og derfor skal lovligheden af forslaget først undersøges.

Tidligere har Frankrig indført restriktioner på religiøse symboler, og i Danmark er dommere blevet forbudt at bære religiøse symboler eller beklædning.

Et forbud på sygehuse er dog en anden sag. Sådan lyder vurderingen fra juraprofessor på Syddansk Universitet Sten Schaumburg-Müller.

- Dommere har jo en anden rolle end pleje- og sygepersonale, så hvis forbuddet ikke er funderet i praktiske begrundelser, så kan jeg være skeptisk over for, om det kan gå igennem, siger han til Kristeligt Dagblad.

Tilbage i Region Syddanmark er det endnu uvist, hvordan de forskellige regionsmedlemmer kommer til at stemme.

Mens næstformand Poul-Erik Svendsen (S) ikke finder forbuddet nødvendigt, vil formand Stephanie Lose (V) vente med at udtale sig, til der er foretaget en juridisk vurdering af, om forbuddet er lovligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx