Af - 29/01-15 08:35

Politiet: Kan ikke afvise at kabeltyveriet fortsætter igen i morgenPolitiet: Kan ikke afvise at kabeltyveriet fortsætter igen i morgen

Rigspolitiet vil ikke afvise, at kabeltyveriet vil fortsætte.

storybild

Kabeltyvene slår til igen ved S-togsnettet. (Billede: Polfoto)

Det er i dag fjerde gang på under en uge, at kabeltyve stjæler togkabler langs S-togs skinnerne, og gør livet surt for flere togrejsende københavnere.

I nat var det ved strækningen omkring Brøndby Strand, at tyvene fjernede kobberkabler, hvilket førte til flere aflyse toge.

Og Rigspolitiet kan ikke garantere, at det samme ikke sker igen i morgen.

- Strækningen for tyverierne har kilometerlange skinner, og vi kan ikke stå hver gang jernbanen slår en kurve, fortæller kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen.

Kobbertyve forsinker igen S-togene
Kobbertyve forsinker igen S-togene

Derfor er risikoen for aflyste toge fortsat høj.

Politiet har nu iværksat en større indsats mod tyvene.

- Vi har øget patruljeringen langs strækningerne. Med hvor mange vil jeg ikke sige. Og så forsøger vi at efterforske, hvem der køber de her kabler. Så vi arbejder på to fronter, og har en tæt dialog med de andre myndigheder, siger han.

Man ved endnu ikke hvor tyvene kommer fra, men ifølge Rigspolitiet skulle der efter sigende være tale om 'oprejsende kriminelle'.

- Der er tale om små grupper af kriminelle, som rejser herop for at lave tyverier på kort tid. Og i dén grad professionelle, siger Thomas Kristensen.

LÆS OGSÅ: Kobbertyve plyndrer gravsteder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx