Af Ritzau - 26/11-16 11:44; Opdateret: 26/11-16 12:26

Tænketank til LA: Ambitioner for skattelettelser skal fordoblesTænketank til LA: Ambitioner for skattelettelser skal fordobles

Den liberale tænketank har opstillet en række målepunkter for, om LA lykkes med at trække V i liberal retning.

storybild

Cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos, har opstillet en række kriterier, så vælgerne kan se, om det regeringsgrundlag, der ventes præsenteret her i weekenden, er mere ambitiøst i liberal retning, end det, regeringen allerede havde lagt op til. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

60.000 flere personer ud på arbejdsmarkedet. Og skattelettelser på 28 milliarder kroner frem til 2025.

Det er to konkrete målsætninger, den borgerligt-liberale tænketank Cepos mener, at Liberal Alliance er nødt til at få skrevet ind i et kommende regeringsgrundlag.

I hvert fald hvis grundlaget skal være mere ambitiøst, end det Venstre allerede har lagt op til.

Og det må man forstå er målsætningen ud fra, hvad, partileder Anders Samuelsen skrev på Facebook, da han takkede ja til invitationen til regeringsforhandlinger:

- Liberal Alliance går kun i regering, hvis vi kan blive enige om et positivt, ambitiøst, borgerligt-liberalt regeringsgrundlag, der tegner en vej frem for Danmark, skrev Samuelsen.

Cepos har kigget på, hvilke målsætninger, den rene Venstre-regering allerede har lagt frem i den plan for dansk økonomi frem mod 2025, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede i august.

Her lagde regeringen ifølge Cepos op til at give skattelettelser for 13 milliarder kroner frem til 2025. Det er efter cheføkonom Mads Lundby Hansens mening alt for lidt.

- Som minimum bør K og LA få skattelettelserne op på halvdelen af råderummet svarende til cirka 28 milliarder kroner frem mod 2025, skriver Lundby Hansen i en kommentar.

- Det betyder samtidig, at væksten i det offentlige forbrug skal reduceres mærkbart fra det nuværende niveau på 0,5 procent årligt.

Cepos mener også, at en borgerlig trekløverregering som minimum må have som mål at overgå den socialdemokratisk ledede regering under statsminister Helle Thorning-Schmidt, når det kommer til øget arbejdsudbud.

- Thorning lagde i sit regeringsgrundlag op til at øge beskæftigelsen via nye reformer med 55.000 personer, noterer Mads Lundby Hansen.

- Det bør den nye borgerlige regering som minimum kunne matche og helst overgå. En målsætning på 60.000 kunne være et bud.

Cepos anser øget beskæftigelse og øget arbejdsudbud for at være det samme.

Ifølge Finansministeriet går der dog et stykke tid fra, at man øger arbejdsudbuddet - for eksempel ved at skære i dagpengeperioden - til beskæftigelsen stiger. Men sammenhængen er der ifølge ministeriet på sigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx