Af - 26/05-16 10:54; Opdateret: 03/11-16 10:20

Anmeldt frikirkepræst har tv-show i USAAnmeldt frikirkepræst har tv-show i USA

Den politianmeldte danske præst, der beskyldes for sexmisbrug af kirkebørn, har sit eget religiøse tv-show i USA. Danske frikirker har forsøgt at få ham stoppet.

storybild

Den 29-årige danske frikirkepræst, der er politianmeldt for seksuelle overgreb mod otte børn i en jysk frikirke og yderligere to børn i USA, har sit eget religiøse tv-show i USA, hvor han har boet siden 2011.

Hans programmer bliver sendt på TBN - Trinity Broadcasting Network - som er et globalt netværk for religiøst tv.

Vilde anklager mod dansk præst: Sextræning og parring af børn
Vilde anklager mod dansk præst: Sextræning og parring af børn

Det er således lykkedes præsten at fortsætte sit religiøse arbejde og skabe sig en tv-karriere, efter flere kilder i 2012 stod frem og påstod, at præsten havde udsat børnene i sin frikirke for social kontrol, fysisk afstraffelse og grufulde ritualer.

Frikirkenet, et netværk af danske frikirker, ekskluderede præsten efter afsløringerne og har siden smidt frikirken på porten, da dens ledelse ikke ville tage afstand fra præsten.

Mor står frem: Sådan forgreb præsten sig på min søn
Mor står frem: Sådan forgreb præsten sig på min søn

Netværket forsøgte også at stoppe ham i USA, forklarer talsmand Tonny Jacobsen til metroxpress.

- Vi kontaktede folk i vores netværk derovre og advarede imod ham. Vi gjorde dem opmærksom på, hvem de havde fået til landet. Men han har jo alligevel fået skabt sig en karriere derovre, siger Tonny Jacobsen, som er frustreret over, at det ikke lykkedes at stoppe præsten.

- Det er meget trist, og jeg er ked af at se, at han har kunnet sno sig på den måde og fortsætte. Det går jo ud over mennesker, og det er med til at tegne et dårligt billede af kristne, siger han.

Pudsede politiet på præst: Han misbrugte mine børn
Pudsede politiet på præst: Han misbrugte mine børn

Det seneste program i præstens tv-show blev sendt den 27. april i år - samme dag som et dramatisk møde i den danske frikirken. Under mødet stod en række af kirkens børn og unge gik til bekendelse og fortalte om de uhyrligheder, som præsten angiveligt stod bag, da han var leder af kirken frem til 2011. Den 1. maj blev han politianmeldt, og kirken har opløst sig selv, og den 2. maj blev sagerne politianmeldt.

Emnet for den tv-transmitterede prædiken i USA var 'utilgivelighed'. Og i programmet hedder det blandt andet fra præsten:

- Gud arbejder ikke med fortiden. Det er ikke Guds gave. Det er fremtiden. Du skal lægge fortiden bag dig, lyder det i klippet med den danske præst, som også taler om, hvad man skal gøre, hvis man bliver skadet af en, man holder af:

- Hvis en, du elsker, skader dig, så elsker Gud dig. Han er dit livs kærlighed.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den anklagede præst, ledelsen i hans kirke i USA, samt tv-stationen, som bringer hans tv-show.

LÆS OGSÅ: Bente advarede om anmeldt præst: De sagde vi løj og var besat af trolde

LÆS OGSÅ: Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx