Af DANIEL SEISTRUP - 13/06-17 07:02

Henriette havde ikke råd til drømmelejligheden: Så fik hun en skør idéHenriette havde ikke råd til drømmelejligheden: Så fik hun en skør idé

’KAN DU LÅNE MIG 100 KR.?’ Sådan starter Henriette Rydiger Kyllesbeck på 44 år sit Facebookopslag, hvor hun vil låne penge af den menige dansker til sin drømmebolig.

storybild

Her sidder Henriette Rydiger Kyllesbeck sammen med to af sine tre sønner. Det er Luca på 19 år(tv.) og Emilio på 11 år(th.)

Hun har med sine tre børn fået mulighed for at rykke ind i en lejlighed, der ifølge hende selv, ligger det perfekte sted og med plads til alle familiens medlemmer. Men pengene mangler, og banken nægter at låne Henriette Kyllesbeck de 200.000 kroner, det vil koste hende at flytte ind.

Henriette Kyllesbeck beskriver selv sin metode som et skørt projekt. Men hun mener, at hun er nød til at tage denne alternative metode i brug, fordi hun ikke bare kan sidde med hænderne i sit skød og se muligheden passere.

»Jeg kunne ikke låne pengene af banken eller af nogen fra min familie. Vi er lidt skæve og skøre i familien, så jeg besluttede at spørge Facebook om hjælp,« siger hun.

På forhånd havde den 44-årige mor gjort sig mange tanker om, hun virkelig skulle bede Facebook-danskerne om hjælp.

Ny statslig søgemaskine til børnehaver på vej
Ny statslig søgemaskine til børnehaver på vej

»Jeg har gået og overvejet i halvanden måned, om det nu var det rigtige at gøre. Jeg tænkte blandt andet, om det er etisk korrekt, om jeg kunne tillade mig at belemre andre med det, og hvorfor jeg skulle være så vigtig, at andre ville låne mig penge,« siger Henriette Kyllesbeck.

Hun skriver i sit opslag på Facebook, at hun skal bruge 2000 mennesker, der alle låner hende 100 kroner hver. Og det er vigtigt for Henriette Kyllesbeck at fastslå, at der er tale om et lån.

»Jeg har jo ikke en alvorlig sygdom eller noget, hvor der skal foregå en indsamling til mig. Så det er et lån og ikke en donation,« siger hun.

Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne
Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne

I Facebookopslaget skriver Henriette Kyllesbeck, at hun starter med at betale sin gæld tilbage fra oktober. Fra her vil hun kunne betale mellem 10 til 20 personer tilbage om måneden. Men da hun afslutter sin bachelor til januar, vil hun i løbet af 2018 kunne betale 15 til 20 personer tilbage per måned.

Selvom Facebookopslaget blev skrevet mandag eftermiddag, så har det allerede haft sin virkning. Således har Henriette Kyllesbeck modtaget penge fra omkring 100 mennesker. Mange af dem kender hun ikke engang.

»Jeg er så overvældet over, hvor meget opmærksomhed opslaget har fået. Der er 100 procent opbakning. Jeg er helt rørt, helt ind i maven. Det er så fedt, det er en kæmpe positiv oplevelse. Alle der låner mig penge prøver jeg at svare tilbage personligt. Jeg er dybt taknemmelig,« siger hun.

Ifølge Henriette Kyllesbeck selv, så kan de personer, der låner penge til hende være helt sikre på, at de får dem tilbage.

Ny aftale sikrer mere fleksibilitet for børnefamilier
Ny aftale sikrer mere fleksibilitet for børnefamilier

»Alle personer får deres penge tilbage. De kan stole på mig. Et af mine budskaber med opslaget er også, at man skal kunne stole på hinanden. Jeg giver dem mit ord, og det er mere værd end meget andet,« siger hun.

Lejligheden er så vigtig for familien, fordi den ligger centralt i Hillerød og har plads til Henriette Kyllesbeck og hendes tre børn på 11, 13 og 19 år. Familien er vant til at bo på landet, hvor det ofte er besværligt med transport og familiebesøg. Samtidig vil lejligheden være en kæmpe hjælp for den 19-årige søn, da han har fået læreplads centralt i Hillerød.

Henritte Kyllesbecks eneste mission med opslaget er dog ikke blot at få samlet penge sammen til drømmelejligheden. Hun beskriver opslaget som et minioprør og et opråb mod den udvikling, der sker i samfundet, hvor de, som har, kan låne, og de, der ikke har, slet ikke har muligheden for at låne penge hos bankerne.

Henriette Kyllebecks opslag på Facebook:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx