Af Birger A. Andersen - 30/09-17 14:58

Voldtægtsoffer chokeret over dom: 'Det er helt vildt, han slipper for udvisningt'Voldtægtsoffer chokeret over dom: 'Det er helt vildt, han slipper for udvisningt'

Han har voldtaget tre af sine ekskærester, men han er endnu ikke blevet udvist af landet

storybild

Veronicka og Helle blev voldtaget af den samme mand med to års mellemrum, efter at de havde slået op med ham i hhv. 2012 og 2014. I 2016 voldtog han under sin prøveløsladelse en tredje eks-kæreste, men alligevel slipper han endnu en gang for udvisning. De to tidligere ofre frygter, at han vil voldtage igen, når han kommer ud af fængslet næste gang. (Billede: Bax Lindhardt)

»Det er helt vildt, at han slipper for at blive udvist. Han har voldtaget os begge to, inden han som prøveløsladt voldtager en tredje kvinde. Og det er helt sikkert, at han kan finde på at gøre det igen. Dommen er en hån mod os.«

Voldtægtmanden Phal Rems to første ofre havde svært ved at tro deres egne ører, da de forleden var mødt op i Østre Landsret. De to kvinder - Helle, 36, og Veronicka, 35 - ville overvære ankesagen af den dom fra Retten i Glostrup, der i første omgang havde udløst fire års fængsel og en udvisning af Danmark for bestandigt til den mand, de begge var blevet voldtaget af. Det skete med to års mellemrum, efter at de havde slået op med ham. Navnene i denne artikel er ikke deres virkelige, da de ønsker at forblive anonyme, men deres rigtige identitet er BT bekendt.

»Vi tabte begge to pusten, da dommen blev læst op. Vi var overbevist om, at han nu ved sin tredje voldtægtsdom ville blive udvist, men i stedet slipper han igen med en løftet pegefinger, ligesom det skete de to første gange. Det kom virkelig bag på os, og vi sad med en følelse af at blive krænket endnu en gang. Det føltes ikke retfærdigt - og faktisk mest som en form for svigt,« siger Helle, og bakkes op af Veronicka:

»Jeg synes, at det er vildt, at de tænker mere på ham end på os som ofre. Retten synes, at det er synd for ham, hvis han bliver udvist, men hvad med os? Hvis han blev udvist, ville der ikke længere være risiko for, at jeg igen løber ind i ham. Jeg er ikke bange for ham mere, men det ville sætte en slags punktum for os at vide, at det var helt overstået. Det ville både give os en lettelse og en følelse af retfærdighed,« understreger hun.

»Første gang, da han havde voldtaget mig i 2012, fik han en betinget dom. Så blev han prøveløsladt og begår den næste voldtægt i 2014 under sin prøveløsladelse. Og det gentager sig så med en ny eks-kæreste i 2016. Han er åbenbart ligeglad et eller andet sted. Han ved, at det aldrig kommer til at få en rigtig alvorlig konsekvens for ham. Det beviser retten gang på gang. Og anklageren påpegede jo også, at han er ligeglad med sine betingede udvisninger. Ellers havde han jo ikke gentaget voldtægterne,« tilføjer Veronicka.

Både hun og Helle er overbevist om, at eks-kæresten kan finde på at begå en ny voldtægt, når han næste gang igen kommer ud fra fængslet.

»Han er blevet prøveløsladt tre gange, og har hver gang begået en ny voldtægt under prøveløsladelsen. Det er helt vildt. Og han vil kunne gøre det igen. Det er jeg helt overbevist om. Det sagde både politiet og anklageren også til mig allerede efter anden voldtægt. Dengang med mig, der var han simpelthen så målrettet. Det varede to timer, og han lignede ikke sig selv. Det var som en gyser,« fortæller Helle.

På gerningstidspunktet i 2014 havde hun slået op med Phal Rem en uge tidligere. En morgen bankede han pludselig på hendes dør efter at have været i byen. Kort efter fik hun et knytnæveslag i ansigtet, der flækkede hendes næse. Hun blev trukket ind i soveværelset og bundet til sengen, inden han efterfølgende voldtog hende.

»Jeg anede ikke, at han allerede var dømt for voldtægt. Vi havde mødt hinanden og var blevet kærester gennem arbejdet. Han sagde, at han gerne ville være ærlig over for mig og fortælle, at han faktisk havde siddet i fængsel. Men han påstod, at det var fordi, han havde brugt kampsport i nattelivet, da han ville forsvare sin svigerinde, som blev chikaneret af nogle andengenerationsindvandrere. Det lød 100 pct. rigtigt den måde, som han fortalte det på, og jeg var overbevist om, at han talte sandt. Man tænkte nærmest, at det var synd for ham, at han var blevet dømt for det.«

Hun fik først sandheden om den første voldtægtsdom at vide, da en politimand tre dage efter hendes egen voldtægt fortalte det.

»Så faldt hele min verden sammen, for det anede jeg intet om,« tilføjer Helle.

Siden fik hun kontakt med Veronicka, og gerningsmandens to eks-kærester har sammen kunnet hjælpe og støtte hinanden med at få bearbejdet de ubehagelige oplevelser.

»Forleden i Østre Landsret kunne vi høre forsvareren argumentere for, at voldtægten af den tredje kvinde faktisk heller ikke havde været så slem, fordi der også i hendes tilfælde var tale om en tidligere sexpartner. Men det er jo noget vrøvl, for tillidssvigtet i forhold til en person, man tidligere har stolet på, vejer bare så meget tungere. Det ville også svare til, at en pædofil far skulle straffes mildere end andre pædofile, fordi han normalt spiser aftensmad med sit offer,« lyder det fra de to kvinder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Passagerbus brød i brand midt i...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx