Af - 04/04-15 09:00

Pigen fra Tøndersagen sendte bønfaldende brev til ThorningPigen fra Tøndersagen sendte bønfaldende brev til Thorning

Den ældste pige fra Tøndersagen, hvor to søstre igennem en årrække blev slemt misbrugt af deres far, sendte for to uger siden et bønfaldende brev til statsministeren. Nu svarer Helle Thorning.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den ældste pige fra den velkendte Tøndersag, hvor en far gennem en længere årrække misbrugte sine døtre seksuelt samt udlejede dem til fremmede mænd, har i frustration over, at hun ikke modtager den fornødne hjælp, skrevet et brev til statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S).

Pigen fra Tøndersagen taler ud om sin far: - Han kan gøre det igen
Pigen fra Tøndersagen taler ud om sin far: - Han kan gøre det igen

- Kære statsminister Helle Thorning-Schmidt,

Jeg skriver til dig som en sidste udvej i håb om at kunne få den professionelle hjælp, jeg har brug for. Jeg vil gerne have hjælp, ikke mediernes bevågenhed. Derfor vælger jeg at skrive til dig som en sidste mulighed. Så kan jeg også sige, at jeg har prøvet alt.

Brevet er offentliggjort i Politiken.

I brevet forklarer pigen, som i dag er 20 år og patient på en psykiatrisk afdeling, hvordan hun har opgivet at tælle sine selvmordsforsøg, og hvordan håbet er ved at rinde ud. Afslutningsvis skriver hun:

- Jeg ved ikke engang, om jeg overhovedet skulle have skrevet dette brev, men jeg gør det alligevel. Jeg har et lille håb. Selv om det kun er en meget lille spire, så er den der, men den mangler at gro. Jeg er bange for at miste det sidste håb, for så er der ikke længere noget fast, jeg kan klamre mig til for at holde mig selv i live. Det er håbet, der afgør en hel del.

- Måske er jeg død, når du læser dette, måske er jeg dopet på medicin, eller også ligger jeg bare inde på min stue og venter, mens jeg håber en smule på, at du da i hvert fald bare har skimmet mit brev.

Venlig hilsen.

I dagens udgave af Politiken kan man læse statsministerens svar.

- Kære (anonymiseret navn, red.),

Jeg blev dybt rystet over det, der hændte dig og din søster. De svigt, I oplevede og nu må leve med, medvirkede til, at vi ændrede indsatsen for børn, der bliver misbrugt.

Herefter takker statsministeren for den tilid, som pigen udviser ved at skrive til hende, og fortsætter så:

- På trods af alt hvad du har været igennem og naturligvis er dybt mærket af, viser dit brev også, at du har en styrke. Jeg hæfter mig ved, at du ''har et lille håb,'' som du skriver. Det er mit håb, at du formår at holde fast i det. Og at du vil få den hjælp, som du behøver for at gøre det.

Med venlig hilsen

Helle Thorning-Schmidt

Sexchikane-erstatning møder kritik - hvorfor fik Tønder-pigen en tiendedel?
Sexchikane-erstatning møder kritik - hvorfor fik Tønder-pigen en tiendedel?

Over for Politiken er svaret fra landets politiske leder på ingen måde fyldestgørende.

- Jeg har sagt til mine venner, at statsministeren lige så godt kunne have sendt et blankt stykke papir. Jeg troede måske, at hun ville komme med et råd om, hvad jeg skulle gøre, at hun ville tage kontakt til kommunen. Et eller andet, lyder det fra pigen.

Du kan læse hele brevet til Helle Thorning-Schmidt HER.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx