Af Karen Filskov Petersen - 23/11-17 14:11

Karen dater kvinder: Ja, to kvinder kan faktisk godt have sex uden en penisKaren dater kvinder: Ja, to kvinder kan faktisk godt have sex uden en penis

KLUMME: Kærlighed kan godt eksistere, uden at der er en pik med i forholdet.

storybild

Karen Filskov Petersen, feminist og debattør (Billede: Maja Barløse)

Da jeg for nogle år siden for første gang forelskede mig i en kvinde, kom det ikke som den helt store overraskelse for særligt mange. Heller ikke mig selv. Jeg har altid forelsket mig i mennesker og ikke deres køn, og denne gang var mennesket en kvinde.

Hvad der til gengæld var overraskende for mig, var alle de mærkelige spørgsmål, som folk åbenbart synes, det er okay at stille kvinder, der elsker kvinder. Lige pludselig var mit kærligheds- og sexliv noget, som fremmede følte sig berettigede til at diskutere i fuld offentlighed.

Jeg er ikke så privat anlagt, så jeg tænkte, det var okay, at folk var nysgerrige… I hvert fald de første tre-fire gange, jeg oplevede det. Men femte gang en fyr i byen spurgte mig, om han ikke lige 'skulle være med' til at kysse med min kæreste, sjette gang, jeg skulle svare på, 'hvordan vi dog havde sex uden en pik,' eller syvende gang nogen spurgte, hvem af os, der egentlig var 'manden i forholdet,' så begyndte jeg at blive træt af at forklare folk ting, der burde være åbenlyse i Danmark i 2017.

To forskellige køn og penetrationssex er en udmærket opskrift på at skabe børn, men det er ikke den eneste rigtige opskrift på et parforhold. Kærlighed kan godt eksistere, uden at der er en pik med i forholdet. Kærlighed kan godt fungere uden at én skal være manden og den anden 'kvinden.'For kan vi godt blive enige om, at det er lidt absurd at spørge to kvinder, hvem af dem, der er manden, ikke?

Jeg ved godt, de traditionelle kønsroller dominerer vores sociale spilleregler – især i parforhold, hvor folk har brug for at vide, hvem de selv er, og hvem de skal være for andre. Folk stiller spørgsmål, fordi de ikke kan forstå, hvordan mænd og kvinder skal kunne undvære hinanden.

Men i virkeligheden har vi ikke brug for hinandens kønsfunktioner længere. Mænd og kvinder har ikke brug for hinanden til at tjene pengene, sætte mad på bordet, danne familie, til at definere hvem vi selv er, og hvad vi gerne vil være for andre. Når vi alligevel vælger at leve livet i parforhold, er det af komfort og vane – og kærlighed – frem for praktisk nødvendighed.

Netop fordi kønnenes funktion er så individuel, og fordi man selv bestemmer om kønsroller betyder noget for ens identitet og parforhold – generer det mig, når folk tror, at et forhold mellem to kvinder eller to mænd, ikke er et rigtigt forhold.

Så når folk stiller spørgsmål, der indikerer, at min kærlighed med en kvinde mangler noget, så dømmer jeg dem. Jeg dømmer dem som sexistiske og fordomsfulde, og jeg dømmer dem for at være fanget i fortiden. Jeg håber, jeg tager fejl, og de godt selv kan svare på spørgsmålene ved at tænke sig om. Og jeg håber inderligt, at de kan finde ud af at være mere end mænd og kvinder for hinanden, men at de også selv først og fremmest er det menneske, som den, de elsker, har brug for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx