Af - 11/06-15 06:15

Det går frem i den tredje verden - vi ved det bare ikkeDet går frem i den tredje verden - vi ved det bare ikke

Medierne er for dårlige til at få hele billedet med, når de beskriver verdens gang i u-landene, og det kommer til at gå ud over os selv, mener ekspert.

storybild

Arkivfoto (Billede: swns)

Danskerne tror, at det står noget værre til i den tredje verden, end det reelt gør i virkeligheden. Det kan give problemer i det lange løb.

En ny måling som Yougov har lavet for metroxpress viser, at 55 procent af danskerne mener, at verdenssituationen er blevet værre over de sidste 20 år. Det er dog slet ikke rigtigt og skyldes mediernes dækning, mener flere, der beskæftiger sig med udviklingslandene.

- Hvis folk har den opfattelse, så er det mediernes skyld, vurderer Cathrine Gyldensted, der er journalist og forfatteren bag bogen 'en konstruktiv nyhed,' der udkom sidste år.

V vil hjemsende langt flere afviste asylsøgere
V vil hjemsende langt flere afviste asylsøgere

Ifølge forfatteren, der selv har arbejdet intensivt med udviklingsland i medierne, har journalisterne en alt for ensidig fokus på det negative. Det er nemlig den måde, som vestlige medier holder magthavere i skak. Men når det kommer til eksempelvis Afrika, så skal man også have fokus på historier om fremgang.

- Journalisterne skal til at kunne begge dele for at præsentere verden præcist, siger Cathrine Gyldensted til metroxpress.

Det mest naturlige i verden forhindrer piger i U-lande fra at gå i skole
Det mest naturlige i verden forhindrer piger i U-lande fra at gå i skole

Sekretariatslederen hos Verdens Bedste Nyheder, der fokuserer på udvikling frem for korruption og naturkatastrofer, mener, at de mange negative historier kan holde danske interesser tilbage. Både i erhvervslivet, men også i form af u-landsstøtten.

- Der er mange, der tænker på, at de ikke kan noget selv og at støtten ikke nytter. Men det er forkert, u-landsstøtten er blevet meget mere værd, og hvis man bruger den rigtigt, kan den måske være overflødig om 10-15 år, siger sekretariatsleder Thomas Ravn-Pedersen.

LÆS OGSÅ: Korruption og svindel er langt mindre end folk tror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx