Af - 19/01-16 12:35

Husker du de danske hunde, der blev verdenskendte - Sådan har de det i dagHusker du de danske hunde, der blev verdenskendte - Sådan har de det i dag

Videoen 'Two Dogs Dining' er blevet afspillet knap 30 millioner gange på YouTube.

Den store hund er Sia, mens den mindre hund er Nono. Video er lavet af: www.septimiuskrogh.dk. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I videoen Two Dogs Dining ser man to hunde sidde og spise til en fødseldagsfest. Men i stedet for en sølle skål på gulvet sidder hundene til bords med kniv og gaffel.

Hundene hedder Sia og Nono, og det var Kristian Septimius Krogh, der for fem år siden uploadede videoen på YouTube.

- Vi ville gerne have hundene med til min mors fødselsdag. Vi lavede videoen lige inden fødselsdagen, så vi kunne vise den på dagen, siger Kristian Septimius Krogh til metroxpress, der forklarer, at den store hund Sia er hans mors hund, mens den mindre hund Nono er hans søsters.

Husker du dem fra 'Chatroulette Love Song'? Sådan går det dem i dag
Husker du dem fra 'Chatroulette Love Song'? Sådan går det dem i dag

Egentlig var det slet ikke tanken, at videoen skulle på internettet, men familien ville gerne vise den fjollede video til noget familie i udlandet - og derfor røg den på YouTube.

I dag er videoen afspillet næsten 30 millioner gange.

- Den gik viralt meget hurtigt. Den blev også vist i tv-programmet 'Good Morning America' - og herefter eksploderede det bare, fortæller Kristian Septimius Krogh, der til daglig arbejder som fotograf.

TV: Pigerne vil optage deres dans - opdager slet ikke genial far i baggrunden
TV: Pigerne vil optage deres dans - opdager slet ikke genial far i baggrunden

Efterfølgende fik Kristian Septimius Krogh mange mails. Nogle ville tilbyde hundene diverse jobs - mens andre var rasende og anklagede familien for at være dyreplagere.

- Vi lavede en video for at vise, at hundene ikke havde lidt overlast. Vi viste, at de ikke var bundet eller noget. Vi har bare meget god kontakt til hundene, siger Kristian Septimius Krogh.

Sia og Nono er hverken blevet cirkusartister eller skuespillere efter, de blev verdenskendte i 2011.

- Vi har været i fjernsynet et par gange, men ellers takket nej til resten. Det ville være synd for hundene. Det er ikke cirkushunde.

TV: ‘Eksorcist-dreng’ går viralt med vild video
TV: ‘Eksorcist-dreng’ går viralt med vild video

Kristian Septimius Krogh og familien lavede efterfølgeren 'Two Dogs In Copenhagen', men i 2015 blev Sia ramt af kræft.

- Desværre måtte vi sige farvel til Sia i efteråret. Hun havde en kræftknude i det ene bagben. Nono har det godt - hun er omkring ti år gammel i dag.

LÆS OGSÅ: Facebook-konkurrence gik amok: Kan jeg vinde en MacBook Air?

LÆS OGSÅ: Mistænkt par bag skyderi efterlod baby hos bedstemor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx