14/12-15 19:53

Husker du skeen og Max og Antonette? Nu lukker Børnenes TrafikklubHusker du skeen og Max og Antonette? Nu lukker Børnenes Trafikklub

Siden 1971 har Børnenes Trafikklub lært danske børn om trafiksikkerhed. Nu er det slut.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden begyndelsen af 70'erne har Børnenes Trafikklub lært danske børn at begå sig i trafikken gennem halvårlige breve i postkassen. Mange danskere, der er vokset op i 1970'erne og 1980'erne, vil måske huske en barneske med trafikklubbens logo.

Men nu lukker Børnenes Trafikklub, oplyser DR Trekanten. Tiden er blevet anden, siger underdirektøren i Rådet For Sikker Trafik, Karina Petersen, til Ritzau.

Rekord: Tusindvis dømt for narko-kørsel
Rekord: Tusindvis dømt for narko-kørsel

- Da Børnenes Trafikklub blev åbnet tilbage i 70’erne var det på en rigtig kedelig baggrund. Dengang kom der mange små børn til skade i trafikken. Der blev dræbt 60 helt små børn hvert år og 1200 børn blev kvæstet.

- I dag er det heldigvis anderledes. Der er meget få børn, der bliver dræbt og kvæstet i trafikken. Så vi er lykkedes med at få en udvikling, hvor trafikken er blevet meget mere sikker for børn på trods af, at der er kommet væsentligt flere biler, siger hun.

Promillen overrasker mange spritbilister
Promillen overrasker mange spritbilister

Men det handler også om, at klubben har oplevet et fald i medlemstallet, siger Karina Petersen.

- Vi var nede på kun at have fat i en meget lille del af børneårgang. Og vi er interesseret i at få trafiksikkerhed til så mange børn som muligt. Så derfor har vi lavet et nyt, gratis initiativ, som kan komme bredere ud.

TV: Dansk drengekor til kamp mod spritbilisme i julen
TV: Dansk drengekor til kamp mod spritbilisme i julen

Klubben inviterer derfor børnefamilier til at tilmelde sig et gratis træningsprogram, som betyder, at man cirka hver fjerde måned får tilsendt nogle øvelser, som er matchet til, hvor gammel ens barn er.

- På den måde får Matilde på tre år præcist at vide, hvilke tre øvelser, hun skal ud og øve med sin mor og far i trafikken. Og så håber vi, at det bliver lidt nemmere for forældrene at integrere det i deres hverdag.

Hver sjette kører bil med alkohol i blodet dagen derpå
Hver sjette kører bil med alkohol i blodet dagen derpå

- Ved at give de her få, konkrete øvelser, så håber vi, at det bliver en endnu større del af børns og voksnes hverdag, at de øver sig, så vi kan blive ved med at fastholde den gode udvikling.

Rådet for Sikker Trafik oplyser, at der stadig er en rest af den klassiske trafikske på lager.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Julegavehit er ulovligt at bruge

LÆS OGSÅ: Dyrt, dumt og farligt: Forsikringen dækker ikke spritulykker

LÆS OGSÅ: GALLERI: Barn i 90'erne? Så husker du helt sikkert disse ting

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx