Af Ritzau - 19/08-16 09:58

Løkke kritiseres for at skifte mening om konventionsbrudLøkke kritiseres for at skifte mening om konventionsbrud

Statsministeren har problemer, fordi han har skiftet mening om internationale konventioner, mener kommentator.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har skiftet holdning til, om Danmark skal bryde internationale konventioner, siger politisk kommentator Hans Engell. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det er en bet for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han flere gange har ændret mening om, hvorvidt Danmark skal bryde internationale konventioner. I 2014 ville Venstre ikke udelukke at opsige visse konventioner, men det afviste Løkke i sidste uge.

Det påpeger politisk kommentator ved Ekstra Bladet Hans Engell.

- I december-januar ville han se på, om Danmark kunne træde ud af hele konventioner eller dele af dem. I udlændingepolitikken ville han ikke lade sig styre af konventioner, som er udarbejdet på helt andre tidspunkter og under andre forhold, siger Hans Engell og fortsætter:

- Der må man sandelig sige, at der er kommer nye boller på suppen i de seneste uger. Man hører en statsminister, som garanterer, at han ikke vil udtræde af nogen konventioner.

Dermed går han stik imod det udlændingeudspil, som Venstre gik til valg på, skriver Jyllands-Posten. I partiets udspil fra august 2014 hedder det:

- Vi bør ikke frasige os muligheden for at opsige en konvention i de helt særlige tilfælde, hvor en konvention fører til åbenlyst urimelige resultater.

I avisen kritiseres Løkkes kursskifte af De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, kalder det "akademisk" at diskutere Venstres kursskifte.

Ifølge Jyllands-Posten er Venstre internt uenig om konventionerne. Løkke vil bede Europarådet se på konventionerne, når Danmark næste år bliver formand.

- Hvis man kan tale om at lægge en sag til side, så er det det, han gør. Det har endeløse udsigter at starte en debat i Europarådet. Det har lige så lange udsigter som 30-års-krigen bortset fra, at 30-års-krigen sluttede, siger Hans Engell.

Europarådets lande bliver aldrig enige, mener han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx