Af - 16/05-14 09:47; Opdateret: 16/05-14 12:21

Bededagssolen skinner: Her bliver det varmest i dagBededagssolen skinner: Her bliver det varmest i dag

Der kommer sol over hele landet i dag, og i morgen bliver vejret endnu bedre.

storybild

Forårssolen varmer Danmark godt igennem hele dagen. (Billede: Polfoto)

Efter en lang periode med ustabilt vejr viser store bededag sig fra sin bedste side gennem hele dagen. Det fortæller Olaf Mathiesen, vagthavende meteorolog ved DMI:

DMI: Sommer kan ramme i næste uge
DMI: Sommer kan ramme i næste uge

- Få steder er der skyer lige nu, men de bliver brændt af i løbet af formiddagen, og så får vi ganske meget sol hele eftermiddagen i hele landet. Temperaturen bliver op til 19 grader – dog lidt køligere ved kysterne. Så det bliver varmere end i går, og vejret er bestemt ikke noget at klage over i dag, siger han til metroxpress og fortsætter:

DMI: Så lækkert bliver sommervejret
DMI: Så lækkert bliver sommervejret

- De varmeste temperaturer får vi i det østlige Jylland, men generelt er der ikke de store udsving i temperaturerne. Mange steder kommer det til at ligge på 17 og 18 grader, men i Østjylland kommer de nok op på 19, siger Olaf Mathiesen.

Det gode solskinsvejr ser ud til at blive endnu bedre i morgen.

- Der bliver temperaturen en tak varmere, og vi vil flere steder komme op på 20 grader. Men allerede søndag morgen vil der sprede sig et regnvejr fra Bornholm, og det når Sjælland i løbet af middag. Så det gode vejr holder ikke hele weekenden – i hvert fald ikke i det østlige Danmark, siger Olaf Mathiesen.

Herligt påskevejr: Derfor er forårssolen farlig
Herligt påskevejr: Derfor er forårssolen farlig

Hvis man vil udnytte store bededagssolen ved stranden, skal man være en særdeles begejstret vandhund for at hoppe i bølgerne.

- Vi er ikke rigtigt begyndt at foretage målinger af vandtemperaturen endnu, men vandet er ikke meget mere end 12 til 13 grader. Hvis det er lavvande, kan det måske være en smule varmere, men det er altså stadig det kolde gys, siger Olaf Mathiesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Dansk storhold får gigant som...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx