Af - 15/04-15 17:37

3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst

For mange 3.g’ere er vognturen årets ultimative højdepunkt, men en EU-regel sætter nu en stopper for vogntur i de åbne veteranlastbiler.

storybild

3. b på Roskilde Katedralskole. (Billede: Privatfoto)

Hvert år fejrer nyudklækkede studenter deres uddannelse med studenterkørsel, men nu er det slut med fester og farver i veteranlastbiler.
3.b på Roskilde Katedralskole havde bestilt deres vogntur for næsten et år siden, men mandag aften fik de besked om, at deres vogntur er aflyst.

- Vi havde glædet os så meget. Det er jo det ultimative højdepunkt ved at blive færdig. Jeg er vred og forarget over at en latterlig regel, kan sætte en stopper for vores tur, siger Sarah Ryborg Sisseck fra 3.b på Roskilde Katedralskole til metroxpress.

'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition
'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition

Aflysningen skyldes en EU-regel, der ifølge formand for Tungvognshistorisk Forening, Allan Snogdahl, betyder, at veteranlastbiler fremover skal have fartskrivere og udstyr til at tjekke, om chaufføren overholder køre-hviletidsreglerne - også selv om lastbilerne kun bruges et par gange årligt til studenterkørsel.

Til Politiken siger Allan Snogdahl, at det teknisk ikke kan lade sig gøre at få plads til udstyret i de gamle lastbiler, og udgifterne på 30.000 kroner gør det til en udgiftspost, som det ikke kan svare sig at have.

Sarah Ryborg Sisseck og resten af klassen har overvejet andre muligheder for vogntur, men håber på at få lov til at køre i veteranlastbil, som de havde planlagt:

- Problemet er, at vi går på et gymnasium med mange elever, der bor i oplandet, så hestevogn er ikke en mulighed. Vi har også en dreng med muskelsvind i klassen, så det kræver en rampe for at han kan komme ind og ud af køretøjet. Derfor var vi ude i god tid, for at finde den rette bil, siger Sarah Ryborg Sisseck til metroxpress.

Blå, rød, lilla eller orange: Hvilken studenterhue er den rigtige?
Blå, rød, lilla eller orange: Hvilken studenterhue er den rigtige?

Tragisk studenterkørsel: Ung studine skambidt af hund
Tragisk studenterkørsel: Ung studine skambidt af hund

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx