Af Fie West Madsen - 07/03-18 19:17

Det er blevet dyrere at begrave pårørende: Så dyrt er det at døDet er blevet dyrere at begrave pårørende: Så dyrt er det at dø

Kommunen har hævet priserne.

storybild

Det er blevet væsentligt dyrere at blive begravet i København. Her er det Bispebjerg Kirkegård. (Billede: Simon Skipper)

Det er blevet langt dyrere at begrave eller bisætte en pårørende, hvis man bor i København.

Det skriver TV 2 Lorry.

Ifølge tal, som mediet har fået indsigt i, er priserne på alle ydelser på Københavns Kirkegårde steget voldsomt de seneste otte år. Leje af kapel er således steget fra 518 kroner i 2010 til 1.243 kroner i 2018 - hvilket er en stigning på 140 procent.

På samme måde er prisen for gravning af en kistegrav på en kirkegård steget gevaldigt. I 2010 kostede ydelsen 2.857 kroner, mens den i dag i 2018 koster 5.644 kroner - en stigning på 98 procent.

Tilsvarende er andre ydelser også steget markant, og det gælder både prisen på kremering, køb af urnegrav og gravning af urnegrav, skriver TV 2 Lorry.

Ifølge Jon Pape, der er serviceområdeschef for Byens Drift i Københavns Kommune, har man hævet priserne efter opfordring fra kommunens interne revision.

»Prisstigningerne skyldes, at kommunens interne revision gjorde os opmærksom på, at taksterne burde blive genberegnet, og det har vi gjort ud fra såkaldte kostpriser, så vi ikke får underskud på det her område,« siger Jon Pape til TV 2 Lorry.

Tidligere ydede kommunen tilskud til ydelserne, men i dag er der udelukkende tale om brugerbetaling.

Københavns Kirkegårde tæller Bispebjerg Kirkegård, Vestre Kirkegård, Assistens Kirkegård, Brønshøj Kirkegård og Sundby Kirkegård.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx