Af - 22/06-16 05:59

Her er noget af det, der kendetegner kriminelle ungeHer er noget af det, der kendetegner kriminelle unge

Ny rapport kortlægger, hvad der karakteriserer unge, der laver kriminalitet, og hvilke typer lovovertrædelser de 18-årige har begået.

storybild

(Billede: Ernst van Norde)

Tyveri, hæleri samt hærværk. Det er nogle af de typer kriminalitet, som 18-årige hyppigst har begået.

37 procent i aldersgruppen har på et tidspunkt i deres liv begået kriminalitet, viser den nye rapport fra SFI, ‘Unge i Danmark - 18 år og på vej ind i voksenlivet.’

Forsker og medforfatter til rapporten, Rikke Fuglsang Olsen, har set nærmere på, hvad der karakteriserer de unge, som begår kriminalitet.

De unges tid på Facebook mindsker kriminaliteten
De unges tid på Facebook mindsker kriminaliteten


“Helt overordnet finder vi, at det i langt højere grad er drenge end piger. Ser vi på nogle brede personlighedskarakteristika, så er man mindre tilbøjelig til at begå kriminalitet, hvis man er mere tillidsfuld og samvittighedsfuld og har en høj grad af selvkontrol.”

I rapporten fremgår det også, at unge der har afbrudt uddannelse, og som bor udenfor hjemmet, har større risiko for at begå kriminalitet.

Ung kriminel stak af 28 gange på et år
Ung kriminel stak af 28 gange på et år


“Det har mindre betydning, om man kommer fra en ressourcesvag eller stærk baggrund, men vi kunne også se, at de unges forhold til deres forældre havde betydning. Jo flere konflikter de unge har med sine forældre - og jo mindre forældrene ved om, hvad den unge foretager sig - desto større risiko er der”, fortæller Rikke Fuglsang Olsen.

Ungdomskriminaliteten er faldet markant i Danmark indenfor de senere år, og antallet af mistanker og sigtelser mod 10-17-årige er mere end halveret siden 2006.

Derfor skal du IKKE være sej som teenager
Derfor skal du IKKE være sej som teenager


En teori er, at det skyldes, at unge har ændret livsstil og i dag bl.a. drikker mindre og i det hele taget lever sundere.

“Vi kan med den nye rapport ikke give en forklaring på, hvorfor ungdomskriminaliteten falder, men vi fandt, at der var en sammenhæng mellem de unges alkoholforbrug og kriminalitet”, fortæller Rikke Fuglsang Olsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx