Af - 28/05-17 19:39

Danske Spil: Her er forklaringen på 254 forsvundne lotto-millionerDanske Spil: Her er forklaringen på 254 forsvundne lotto-millioner

Har du også undret dig over, at puljen på 316.000.000 forsvandt selv om der ikke var nogle vindere af førstepræmien?

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Igennem ugen har der formentlig været mange danskere, der har drømt om, hvad netop de skulle bruge 316 millioner kroner til. Det store beløb var førstepræmiepuljen i EuroJackpot, der fredag efter fredag var blevet større, da ingen spillere havde den rigtige talkombination til at vinde den enorme sum.

Efterfølgende har der dog formentlig været en del danske spillefugle, der har undret sig.

Danske Spils hjemmeside var præmiepuljen nemlig dalet til de 63 millioner kroner, som er det mindste beløb man kan vinde, hvis man skulle være heldig og trække den store gevinst.

I online-oversigten stod der et rundt 0 ud for antal af vindere førstepræmien på 317.971.826 kroner. Der manglede altså godt 254.000.000 kroner.

Djævlen ligger i detaljen

MX har kontaktet Danske Spil for at få en forklaring på, hvordan tingene hænger sammen. Tidligere har vinderprognosen nemlig vist om der har været en vinder af den store pulje.

Danske Spils pengegaver til ludomaner møder hård kritik
Danske Spils pengegaver til ludomaner møder hård kritik

- Hjemmesiden har skiftet udseende, og den 24. april skiftede vi til kun at vise danske vindere, forklarer pressechef Marie Westergaard til MX.

Hun forklarer, at ændringen er kommet efter ønske fra de danske brugerne, og der nu også står under opgørelsen af vindere, at der kun er tale om danske vindere. Hvilket også fremgår med grå skrift på sort baggrund under vinderne på hjemmesiden.

Grunden til, at ingen danske Eurojackpot-spillere har studset over skiftet til kun at vise danske vindere, kan være, at den store pulje ikke er blevet vundet i mellemtiden siden skiftet i slutningen af april.

Pressechefen uddyber, at de ændrede vinderopgørelser også gælder for eksempel det tidligere Onsdags-Lotto, der netop har skiftet navn til Vikinglotto. Her spiller andre nordiske lande også med.

- Det skulle jo helst ikke være sådan, at det forvirrer, tilføjer hun.

Danske Spil i kæmpe lotto-brøler: Aldrig sket før i historien
Danske Spil i kæmpe lotto-brøler: Aldrig sket før i historien

Her bor det heldige asen

De 254.000.000 er heldigvis ikke forsvundet ud i det blå. Det er en tysk spiller fra området Rhein-Pfalz, der har trodset de usandsynlige odds på 1 til 95 millioner for at vinde førstepræmien.

Vedkommende kan nu kalde sig superrig og har vundet hele 317.971.826 kroner.

Til gengæld var der også syv, der løb med andenpræmien. To af dem var danskere og kan forsøde tilværelsen med 1.454.403 kroner hver.

Udover Danmark og Tyskland, så er der spillefugle med fra Italien, Spanien, Holland, Norge, Slovenien, Finland, Norge, Sverige, Island, Letland, Litauen og Kroatien i kampen om at vinde de mange de store præmiepuljer.

Lykketallene bliver trukket ud i finske Helsinki hver fredag.

LÆS OGSÅ: Dansk kvinde vandt en million på et skrabelod: Nu vil hun indfri et smukt løfte til børnene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært fransk turistmål evakueret
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx