Af Ritzau - 27/05-17 12:11; Opdateret: 27/05-17 17:46

1000 blodprøver måtte kasseres efter forsinkelser1000 blodprøver måtte kasseres efter forsinkelser

Afdeling på Aalborg Universitetshospital måtte kassere 1000 blodprøver, fordi blodprøver kom for sent frem.

storybild

Forsinkede blodprøver skaber frustrationer på Aalborg Universitetshospital. Prøverne sendes med PostNord, der afviser kritikken. (Billede: Free/Colourbox)

Tusindvis af blodprøver kasseres, og undersøgelser på hospitaler aflyses.

Det er ifølge DR P4 Nordjylland konsekvensen af, at Aalborg Universitetshospital oplever store problemer med forsendelsen af blodprøver.

Prøverne sendes i pakker, der transporteres af PostNord. Men sygehuset oplever, at blodprøverne ofte er så længe undervejs, at de er ubrugelige og må kasseres.

Eksempelvis har Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital gjort op, at forsinkede pakker med blodprøver har medført, at 1000 blodprøver det seneste år er blevet kasseret og må tages om.

- Den mindste udgift er jo at tage prøven om og sende den igen. Langt dyrere spild giver det, når ambulante besøg, undersøgelser med mere må aflyses, siger ledende overlæge Annebirthe Bo Hansen til radiostationen.

Hos PostNord er man dog uforstående over for utilfredsheden. Fejlraten ligger inden for den indgåede aftale, som sygehuset har købt, lyder det fra selskabet.

Hvis sygehuset ønsker et andet produkt med større rettidighed, eksempelvis kurérkørsel, kan de købe det, skriver kommunikationsrådgiver Christian Dahl Svendsen i en kommentar.

Region Nordjylland vil nu skabe sig et overblik over de samlede konsekvenser af forsinkelserne og på den baggrund overveje alternative leverandører.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
1,2 mio. danske passwords lækket på...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx