Af Fie West Madsen - 15/06-17 08:49

Dansk journalist tog på sexferie i Tyrkiet: Nu bliver hun beskyldt for at være sexturistDansk journalist tog på sexferie i Tyrkiet: Nu bliver hun beskyldt for at være sexturist

Den danske journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe tog på sexferie i Tyrkiet med en mission om at udfordre sine egne fordomme om tyrkiske mænd. Det er blevet til en artikel, der blev bragt i Weekendavisen, som nu møder kritik fra en norsk ekspert, der mener, at den danske journalist er at sammenligne med en sexturist.

storybild

Journalist Ayse Dudu Tepe tog på sexferie i Tyrkiet og skrev en artikel til Weekendavisen om sin rejse. Foto: Jonas Pryner Andersen

»Jeg synes, hun er ekstremt ureflekteret. Hun tager til Tyrkiet for at have sex med tyrkiske mænd, og der falder det ind under sexturisme for mig. Men der er kun lidt refleksion over det,« lyder kritikken fra kønsforsker Nerina Weiss i norske Dagbladet.

Nerina Weiss forsker ved Fafo, der er et af Norges største samfundsvidenskabelige forskningsmiljøer, hvor hun blandt andet har forsket i køn og skrevet en doktorgrad i kurderproblematikken i Tyrkiet.

Som de første i verden: Her får pædofile frataget deres pas
Som de første i verden: Her får pædofile frataget deres pas

Ayse Dudu Tepe har tidligere til fagbladet Journalisten udtalt, hvordan turen til Tyrkiet for hende handlede om at 'kneppe sig tilbage til sine tyrkiske rødder', og selvom hun byder forskerens kritik velkommen, mener hun, at den grundlæggende er forfejlet. Hendes projekt havde nemlig intet med sexturisme at gøre.

»Det er mænd, jeg har talt med og haft flere timer sammen med. Vi har vekslet te, mandler og chips - og hvis hun vil kalde det sexturisme så værsgo – men så er det godt nok next level sexturisme,« siger Ayse Dudu Tepe til BT.

Hun tilføjer, at udgangspunktet for turen til Tyrkiet aldrig var, at hun nødvendigvis skulle have sex med en masse mænd - sådan endte det bare. Ayse Dudu Tepe datede flere og havde sex med to mænd på en uge, men understreger også, at alle mændene kendte præmissen og vidste, at hun var en journalist, der ville skrive om sine oplevelser.

»Det var ikke noget, jeg skulle, men hvis det skete, så skete det. Jeg havde sex med de mænd, jeg havde lyst til, og de havde lyst til at have sex med mig,« forklarer hun.

Den norske forsker kritiserer også Ayse Dudu Tepe for at gøre de mænd, hun omtaler, til objekter, ved blandt andet at kalde dem navne som 'King Kong' og 'Lille Prins', men her understreger den danske journalist, at hun netop brugte dæknavne for at beskytte mændenes identitet.

Heidy er 'sugerbaby' og har sex med ældre mænd: Sådan er hendes vilde jetset-liv
Heidy er 'sugerbaby' og har sex med ældre mænd: Sådan er hendes vilde jetset-liv

I det hele taget mener Nerina Weiss, at den den danske journalist og radiovært med sin artikel er med til generelt at objektivisere de tyrkiske mænd, hun ifølge forskeren selv kritiserer for netop at objektivisere kvinder i Tyrkiet. Men hele pointen er netop, at Ayse Dudu Tepe selv har betragtet mændene sådan.

»Der må gerne komme en tordenbyge af kritik, så jeg lytter og tager det til mig. Men jeg synes, hun må prøve at læse den igen, for hvor er det, jeg skriver, at tyrkiske mænd er sådan? Jeg skriver om mine egne fordomme og om, at jeg ser tyrkiske mænd som hustyraner og mandschauvinister. Det er mine egne fordomme, jeg sætter på prøve. Så når hun beskylder mig for det, så ja, det er jeg, men det er også det, jeg skriver om,« forklarer Ayse Dudu Tepe, der samtidig slår fast, at det aldrig var planen at knytte bånd til de mænd, hun mødte.

25-årig lærerinde sigtet: Havde sex med tre elever
25-årig lærerinde sigtet: Havde sex med tre elever

»Hvad er det, der er galt med at objektivisere det? Jeg er nede og lave et stykke arbejde, som er motiveret af noget, der er personligt for mig. Jeg er ikke nede og knytte en følelsesmæssig relation til de her mænd. Jeg skal ikke have et kærlighedsforhold til de her mænd. Jeg har ikke noget imod at være objektiviserende,« forklarer Ayse Dudu Tepe.

Norske Dagbladet har siden bedt hende om at svare på forskerens kritik i den norske avis, og det har hun med glæde tænkt sig at gøre. For selvom langt de fleste reaktioner på hendes historie i Weekendavisen har været positive, så har Ayse Dudu Tepe intet imod, at der også kommer mere kritiske reaktioner.

»Jeg sidder ikke her på min tyrkerrøv og bliver fornærmet over kritikken. Folk må kritisere mig lige så tosset de vil,« lyder det fra journalisten.

LÆS OGSÅ: Mand krævede sex af hustruen: Nu skal han i retten for sine grove metoder

LÆS OGSÅ: Kræver erstatning for sexchikane: Chefen sammenlignede hende med side 9-pige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx