Af Christian Hansen - 02/10-17 07:24

900.000 danskere har fået denne SMS i dag: Nu tordner folk over Røde Kors900.000 danskere har fået denne SMS i dag: Nu tordner folk over Røde Kors

'Hvad bilder I jer ind at sende SMS til mig?'

storybild

Røde Kors samlede søndag 18,4 millioner kroner ind til nødhjælpsarbejde.

Det har fået sindene i kog, at Røde Kors søndag har sendt SMS'er rundt til 900.000 danskere i forsøget på at samle penge ind til nødlidende.

På nødhjælpsorganisationens Facebook-side giver en række danskere søndag aften udtryk for, at de er stærkt utilfredse med, at Røde Kors uopfordret har skrevet en kort besked direkte til deres telefoner.

'Det kan da på ingen måde være rigtig at i sender SMS for at tigge penge uopfordret? Jeg har ikke tilmeldt mig nogen sms-service eller givet min tilladelse til, at i må kontakte mig, og i kan da slet ikke tillade jer det en søndag klokken 22.30,' skriver en eksempelvis.

Flere reagerer kraftigt på, at det kræver en SMS at afmelde at få fremtidige beskeder fra Røde Kors.

'Hvis jeg opkræves så meget som en 25-øre for at afmelde jeres SMS-indsamling, bliver jeg stjernetosset!!! Hvad bilder I jer ind at sende SMS til mig? Vælger jeg at støtte noget som helst, bliver det mig selv der tager kontakt!!!,' skriver en af de mange, der har modtaget Røde Kors' kæde-besked.

Røde Kors, der søndag har haft flere end 17.000 frivillige på gaden for at samle ind til flygtningene i Bangladesh, koleramedicin til Yemen, husly til de ramte i Caribien foruden organisationens katastrofefond, oplyser til BT, at Røde Kors har købt adgang til de mange telefonnumre gennem data- og analysehuset, Geomatic A/S.

»Vi har sendt en SMS til 900.000 telefonnumre. Det er et nyt initiativ vi har taget i forbindelse med vores landsindsamling, og det har vi gjort for at nå ud til flere mennesker ud fra en betragtning om, at vi skal skaffe flest mulige penge til verdens sårbare,« siger kommunikationschef, Klaus Nørskov.

Han fortæller, at Røde Kors »ikke ønsker at genere nogen« med SMS'en.

Kommunikationschefen affejer kritikken af, at modtagerne af SMS'en aktivt skal framelde sig beskeder fra nødhjælpsorganisationen.

»Ønsker man ikke at høre fra os igen, kan man let afmelde, og det er til en meget beskeden pris,« siger Klaus Nørskov.

Røde Kors har samlet 18,4 millioner kroner ind søndag.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx