Af - 12/01-14 21:30; Opdateret: 13/01-14 07:46

Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813

Borgerne i hovedstadsområdet skal fortsat væbne sig med tålmodighed, når de ringer 1813.

storybild

Kun 45 procent af opkaldene til akuttelefonen besvares iden for tre minutter. Målet er, at 90 procent af alle opkaldt besvares inden for tre minutter. (Billede: polfoto)

Akuttelefonen i Region Hovedstaden er fortsat milevidt fra målet om, at 90 procent af opkaldene til 1813 skal besvares inden for tre minutter.

I fredags var det kun tilfældet for 45 procent af opkaldene, og nogle borgere kom først igennem efter næsten halvanden time. Det viser den seneste opgørelse over ventetiderne.

Læger afviser telefonfis med 1813
Læger afviser telefonfis med 1813

Kritik: Læger og journalister blokerer akuttelefon
Kritik: Læger og journalister blokerer akuttelefon

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er allerede nu parat til at skyde en reserve-pulje på 15 millioner kroner ind i akuttelefonen for at nedbringe ventetiderne og få kvaliteten op. Beløbet svarer til den årlige besparelser, regionen fik ved at nedlægge den gamle vagtlægeordning.

- Det synes jeg selvfølgelig ikke er tilfredsstillende, men det vigtigste for mig er, at den (akuttelefonen, red.) kommer til at virke, og at den kommer til at virke ordentligt for borgerne, siger hun til DR Nyheder.

Akuttelefon-kaos: Region skal stå skoleret
Akuttelefon-kaos: Region skal stå skoleret

Akuttelefon mangler stadig læger
Akuttelefon mangler stadig læger

Men det kan blive svært at nå inden for en overskuelig fremtid. For regionen har store vanskeligheder med at få ansat det antal læger, der er brug for. Stillingerne er genopslået flere gange, men ifølge Freddy Lippert, direktør for akutområdet, mangler akuttelefonen fortsat at ansætte 20 læger – cirka hver sjette – for at være oppe på fuld kapacitet:

- Min forventning er, at vi er oppe på fuld kapacitet inden for nogle få måneder. Men vi vil gerne ansætte flere end de 20 læger, så vi har en større pulje at trække på i perioder med spidsbelastninger, siger han.

Region Hovedstaden skal i dag overbevise Sundhedsstyrelsen om, at der er styr på akuttelefonen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx