18/02-14 06:15

Rapport: Tvivl om Løkkes løn-oprydning i GGGIRapport: Tvivl om Løkkes løn-oprydning i GGGI

Klimaorganisationen, som Lars Løkke er formand for, har ikke styr på alle sine lønudbetalinger, viser rapport.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mere end et år efter, at Lars Løkke Rasmussen (V) med egne ord satte sig i spidsen for "at rydde op" i klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), er der fortsat store problemer med organisationens forvaltning af bistandsmidler.

Det skriver Information på baggrund af en undersøgelse foretaget af Deloitte på vegne af Norge.

Undersøgelsen fik for nylig Udenrigsministeriet til at orientere Rigsrevisionen, men offentligheden har hidtil ikke kendt til de konkrete kritikpunkter.

Lars Løkke pressede GGGI-budget igennem trods protester
Lars Løkke pressede GGGI-budget igennem trods protester

Mens der i undersøgelsen ikke peges på alvorlige problemer i hovedkvarteret i Seoul, er der fortsat rod på GGGI's landekontorer i Indonesien og særligt Etiopien.

På kontoret i Etiopien er der fundet eksempler på tvivlsomme udbetalinger af godtgørelse for rejser og logi samt tilbagebetaling af skat til højtstående medarbejdere uden fremvisning af skattekort.

Deloitte anbefaler på den baggrund, at GGGI sætter gang i "en fuldkommen gennemgang af alle sine løn- og tillægsudbetalinger."

Ifølge professor i udviklingsøkonomi på Aarhus Universitet Christian Bjørnskov er det meget stærke ord fra et revisionsfirma.

Nye oplysninger sår tvivl om Løkkes forklaring i GGGI-sagen
Nye oplysninger sår tvivl om Løkkes forklaring i GGGI-sagen

- Det betyder simpelthen, at den er gal med hele systemet, siger han til Information.

Lars Løkke Rasmussens oprydning begyndte, efter at organisationen i november 2012 fik hård kritik af den koreanske rigsrevision.

Men det undrer eksperter, at organisationen efter mere end et år ikke er nået længere i den proces:

- Når man skal vurdere, hvad der egentlig foregår, så er det påfaldende, at de tilsyneladende har rettet op på hovedkvarteret, men ikke på landekontorerne, siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet.

Lars Løkke Rasmussen meddeler i en skriftlig kommentar til Information, at arbejdet med at omdanne GGGI til en international organisation har været mere omfattende end oprindelig antaget.

- De norske rapporter dokumenterer dog, at der er sket store fremskridt, og jeg er derfor glad for at konstatere, at nordmændene anerkender udviklingen ved at genoptage den økonomiske støtte til GGGI, siger han ifølge Information.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx