Af Jeppe Elkjær Andersen - 28/08-17 09:20

25 grader på vej: Her bliver det rigtig varmt25 grader på vej: Her bliver det rigtig varmt

Efter en weekend hvor solen viste sine stråler flere steder i landet, så kan vi glæde os til endnu et par flotte sommerdage den kommende uge.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

De flotte dage vil dog formentlig får en brat opbremsning, når en koldfront rammer midt på ugen, samtidig med at sommeren går på hæld, og august bliver til september.

Mandag vil det meste af landet vågne op til en tåget morgen, hvor sigtbarheden er lav, og trafikanter derfor bedes om at være ekstra opmærksomme i trafikken.

I løbet af mandagen vil det dog klare op, og solens stråler vil varme landet op til 20 grader på en dag, hvor vinden vil holde sig i ro.

Tirsdag bliver ugens flotteste dag, hvor man lokalt vil kunne opleve, at solcremen skal findes frem og de sidste is fra fryseren skal spises, når temperaturerne kan snige sig op på 25 grader.

»Der kan blive tale om en sommerdag med 25 grader, men hvis man bor ved en sydvendt kyst, vil man kunne mærke, at sommeren har været til den kølige side, fordi vandtemperaturen gør, at det er kold luft, der vil blæse ind over kysten,« fortæller Jesper Eriksen, der er meteorolog ved DMI til Ritzau.

Til BT uddyber han:

»Temperaturerne landet over kommer tirsdag til at ligge mellem 18 og 23 grader, og det er lokalt, der kan komme op til 25 grader, men flere steder over landet. Men jeg vil næsten godt love, at vi kommer op på de 25 grader. Så tirsdag bliver en dag, de fleste nok vil kalde en dejlig sommerdag,« siger Jesper Eriksen.

Hvis man hungrer efter sol, så bliver den sidste del af denne vejrudsigt en noget blandet fornøjelse. Natten til onsdag er der en koldfront på vej mod Danmark, og koldfronten kan ramme hele natten med nedbør onsdag og dagene herefter.

»Onsdag er svær at spå om forbi. En koldfront kommer, og vejret er her ret usikkert at sige så meget om. Koldfronten kommer hele vejen fra Finland og vil gå helt ned til Frankrig,« siger Jesper Eriksen til Ritzau og uddyber til BT:

»Hvis man bor på Bornholm, så vil man få sol hele onsdagen, mens vi endnu ikke kan sige, hvor den koldfront, som kommer ned over os, vil standse. Det kan være over Fyn, Sjælland eller Jylland. Alt afhængigt af, hvor den stopper, kan man få varmt eller koldt vejr. Og så vil det blæse mere, og der kan komme regn,« siger Jesper Eriksen.

Torsdag bevæger koldfronten formentlig sig mod øst, og her vil Bornholm formentlig blive ramt.

Sommeren er efterhånden ved at være ovre. Og Jesper Eriksen fortæller, at september måned umiddelbart ser ud til at begynde som en klassisk september:

»Det starter meget normalt i næste måned. Ikke alt for koldt og ikke alt for varmt,« uddyber han.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx