Af Amalie Abildgaard - 13/08-17 08:27

Venner efter alvorlig anklage mod 'Raket-Madsen': 'Der er ikke belæg for, at det hænger sammen med Peter'Venner efter alvorlig anklage mod 'Raket-Madsen': 'Der er ikke belæg for, at det hænger sammen med Peter'

Lørdag aften er status på ubådssagen, at Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfænglset i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet.

storybild

Ven til ubådsejeren Peter Madsen afventer klarhed i sagen. Indtil videre er Peter Madsen sigtet og varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab på den svenske kvinde Kim Wall. (Billede: Bax Lindhardt)

Mens politiet skal i gang med at undersøge Peter Madsens ubåd og overvågningsvideoerne ved restauranten 'Halvandet' på Refshaleøen, hvor Kim Wall ifølge Peter Madsen blev sat af torsdag aften, ved de pårørende lige så lidt om sagen som pressen. Det fortæller 'Raket-Madsens' gode ven Christoffer Meyer, der har været med til at bygge ubåden.

Sammen med pressen blev de pårørende nemlig også sendt ud af retsmødet lørdag klokken 16.00, da Peter Madsen skulle afgive forklaring, fordi dommeren valgte at lukke dørene. Det skete af hensyn til Kim Walls pårørende, selv om Peter Madsen gerne ville give sin forklaring til offentligheden.

Særligt de manglende oplysninger påvirker de pårørende til Peter Madsen.

»Uvished er et ubehageligt ord, men der er ingen udefra, der ved, hvad der er sket. Vi forholder os til fakta, som uheldigvis er, at en svensk kvinde er forsvundet, og man formoder, at hun er afgået ved døden. Men der er ikke belæg for, at det hænger sammen med Peter,« siger Christoffer Meyer.

Han understreger vigtigheden i, at Peter Madsen er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

»Den sigtelse, der ligger på Peter, er uanset, hvordan man vender og drejer, ikke let for ham. Derfor er det meget vigtigt, at efterforskningen går grundigt til værks for at undgå de forkerte fakta kommer på bordet,« siger Christoffer Meyer.

Han nævner samtidig, at han har dyb respekt for politiets arbejde, selv om han erkender, at han ville ønske, efterforskningen gik hurtigere, så de kan få klarhed over, hvad der er sket.

»Det har været en følelsesmæssig rutsjebanetur for alle tæt på Peter inklusiv mig selv. Dagen i går starter med, at båden er savnet, og så tager sagen den her surrealistiske drejning i dag, hvor han bliver sigtet,« siger Christoffer Meyer.

Han fortæller desuden, at det er Peter Madsen, som er primusmotor på de projekter, deres klub har gang i.

»Vi vil forsøge at holde vores projekter kørende, selv om han er varetægtsfængslet til 5. september. Det skylder vi både ham og projektet,« siger Christoffer Meyer.

Københavns Politi forventer, at de tekniske undersøgelser er gennemført i løbet af søndagen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Simpel blodprøve kan afsløre...
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx