26/11-15 13:06

Støjberg: Uheldigt at flygtningelandsbyer stopper stramningStøjberg: Uheldigt at flygtningelandsbyer stopper stramning

Regeringen vil kende prisen og konsekvenserne for flygtningelandsbyer, før de opføres, siger Støjberg.

storybild

(Billede: Olesen Peter Hove)

Støjberg kan slippe af sted med konventionsbrud i ni år
Støjberg kan slippe af sted med konventionsbrud i ni år

Det får betydning for tilstrømningen til Danmark, at partierne i blå blok og Socialdemokraterne torsdag ikke kunne nå til enighed om stramninger i asylreglerne og vilkårene for flygtninge i Danmark.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der ikke lægger skjul på, at hun gerne ville have indgået en aftale torsdag.

- Det er en meget uheldig situation. Vi har en markant opstramning i asylpolitikken, som vi kunne have fået på plads og behandlet inden jul. Det kommer til at knibe nu, siger Inger Støjberg.

Det er Socialdemokraternes og DF's krav om, at staten skal drive såkaldte flygtningelandsbyer og dermed afhjælpe presset på kommunerne, som skiller parterne.

- Vi kan ikke sætte flygtningelandsbyer i gang, uden vi at kender den økonomiske konsekvens eller betydning for integrationen, siger Inger Støjberg og tilføjer:

- Det er ikke, fordi vi nødvendigvis er imod flygtningelandsbyer, men vi vil gerne have et ordentligt beslutningsgrundlag.

Hun lægger op til, at man sætter spørgsmålet om flygtningelandsbyer på pause i et par måneder, indtil regeringen har overblik over prisen for eksempelvis lægehjælp og skoler til flygtningebørn i de nye landsbyer.

Ifølge Inger Støjberg kunne en løsning være, at man indgår en aftale, hvori regeringen tilkendegiver, at man vil undersøge spørgsmålet om flygtningelandsbyer. Men det har tilsyneladende ikke været nok for Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Det er uklart, hvornår forhandlingerne genoptages. En udfordring for parterne er også, at afstemningen om retsforbeholdet 3. december presser sig på.

Regeringens håb var at få aftalen på plads i denne uge, så embedsmændene kunne gøre lovforslagene klar til fremsættelse 4. december - dagen efter folkeafstemningen.

Dermed kunne stramningerne være blevet vedtaget, inden Folketinget går på juleferie 18. december.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Eksperter sår tvivl om lovligheden af asylstramninger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx