Af Lars Sejr - 22/09-15 06:19

DI vil fjerne topskat og hæve pensionsalderDI vil fjerne topskat og hæve pensionsalder

Reformerne skal øge beskæftigelsen og velfærden i Danmark, lyder det fra direktør Karsten Dybvad.

storybild

DI's direktør Karsten Dybvad (Billede: Polfoto/arkiv)

Topskatten skal fjernes, og pensionsalderen skal hæves tidligere end planlagt.

Sådan ser et par af hjørnestenene ud for fremtidens Danmark, hvis det står til erhvervsorganisationen DI, der tirsdag i en såkaldt 2025-plan fremlægger sit bud på, hvilke reformer der er nødvendige at gennemføre de næste ti år.

- Danmark er på rette vej. Men vi har mange reformer foran os, hvis Danmark også i fremtiden skal være et åbent og velstående samfund i vækst og balance, siger DI's direktør Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

- Der er brug for, at regeringen sætter klare, langsigtede mål for Danmark, og at et ansvarligt, bredt politisk flertal går sammen om de reformer, der bringer os derhen, siger han videre.

LÆS OGSÅ: Medier: Løkke vil sænke topskatten betydeligt

Ved at fjerne topskatten og indføre en højere pensionsalder hurtigere, end det nuværende politiske forlig lægger op til, vil beskæftigelse stige med 135.000 personer, lyder det fra DI.

Derudover vil det ifølge DI løfte velstanden med 115 milliarder kroner.

- Det er selvfølgelig vigtigt at pege på, hvordan vi når vores økonomiske mål, og her foreslår vi, at de offentlige udgifter som udgangspunkt bliver holdt i ro frem mod 2020, at vi gør det mere attraktivt at arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse, og at det bliver mere attraktivt at investere i Danmark, siger Karsten Dybvad.

Det attraktive element består ifølge DI blandt andet i at fjerne topskatten, så personer på passiv forsørgelse får større økonomisk incitament til at tage et arbejde.

LÆS OGSÅ: Thorning til R: Lettelse af topskat ligger slet ikke i kortene

Ud over reformer på arbejdsmarkedet, anbefaler DI, at der skal investeres yderligere 10,5 milliarder kroner i uddannelse og forskning og infrastruktur.

Tilbagetrækningsreformen fra 2011 betyder, at folkepensionsalderen i 2022 vil være 67 år.

I det nye folketingsår, der snart begynder, ventes partierne bag Velfærdsaftalen fra 2006 at mødes for at aftale, om pensionsalderen skal hæves med yderligere et år i 2030.

De Radikale har dog tidligere foreslået, at pensionsalderen allerede i 2025 bør hæves til 68 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx