Af Lars Fogt - 11/03-16 04:00

Udenlandske it-folk vil sagsøge Inger StøjbergUdenlandske it-folk vil sagsøge Inger Støjberg

41 højtuddannede udlændinge vil sagsøge staten, fordi regeringen har ændret reglerne for opholdstilladelse med tilbagevirkende kraft. De 5.450 kroner, de har betalt, kan de ikke få igen.

storybild

Basheer Shaik med sin kone og deres barn. (Privatfoto)

Et stort antal it-specialister og ingeniører, som erhvervslivet har fået til Danmark, vil nu anlægge sag mod den danske stat for at ændre reglerne for opholdstilladelse med tilbagevirkende kraft.

De 41 personer, der er en del af sagen, har alle betalt 5.450 kroner i gebyr til Udlændingestyrelsen i perioden den 10. december til den 26. januar, der har godkendt deres ansøgning.

Fem skarpe til Inger Støjberg om usikre asyltal
Fem skarpe til Inger Støjberg om usikre asyltal

Den 26. januar ændrede regeringen reglerne med tilbagevirkende kraft, så de nu skal være et år længere i Danmark og bestå dansk på højere niveau. Hvorefter regeringen krøllede ansøgningerne sammen og inkasserede pengene.

- Regeringen har snydt os. Vi er ikke asylsøgere, men er selv blevet inviteret hertil, siger Mazhar Hashmi fra Pakistan. Advokaten bag sagen regner med, at måske op mod 200 tilslutter sig sagen:

Inger Støjberg sår tvivl om regeringens asyltal
Inger Støjberg sår tvivl om regeringens asyltal

- Vi vil nødvendigt tage den helt til Højesteret. Det her er folk med gode uddannelser, der er lokket til Danmark, fordi erhvervslivet efterspørger deres kvalifikationer. De er blevet lovet vilkår, som regeringen ikke længere vil levere, siger advokat Tage Gøttsche, Imlaw.

Institut for Menneskerettigheder siger:

- Jeg vil mene, at de har en god sag. Hvis de har opfyldt de tidligere betingelser, har de haft en berettiget forventning om, at de ville få den opholdstilladelse, siger seniorforsker Eva Ersbøll. Formanden for de danske udlændingeadvokater, Jytte Lindgaard, supplerer:

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter
DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

- Det er helt urimeligt , at regeringen ændrer reglerne med tilbagevirkende kraft, så mennesker, der har ansøgt og har arbejdet i årevis på at efterleve kravene, ikke længere opfylder betingelserne, siger hun.
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er ikke vendt tilbage.

LÆS OGSÅ: Minister om flygtningelandsbyer: Det vil blive dårlig integration

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx