Af - 24/09-13 10:35; Opdateret: 24/09-13 11:01

Tilbageholdt Ærø-kvinde får lov at tale med ambassadeTilbageholdt Ærø-kvinde får lov at tale med ambassade

Danske Anne Mie Roer Jensen, som har været tilbageholdt af russiske sikkerhedsstyrker på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise siden torsdag, får om få timer lov til at tale med repræsentant for den danske ambassade i Moskva.

storybild

En russisk slæbebåd er i disse minutter ved at bugsere Greenpeace-skibet Arctic Sunrise i havn i Murmansk. På kajen venter en russisk undersøgelseskomité med trusler om anklager for pirateri. Danske Anne Mie Roer Jensen, 26 år, får ifølge Greenpeace lov til at tale med en repræsentant for den danske ambassade i Moskav klokken 13 dansk tid. (Billede: Greenpeace)

- Man kan i disse minutter se skibet nærme sig havnen i Murmansk. Vi er på stedet sammen med den danske ambassade, men vi aner ikke, hvad der skal ske med vores aktivister.

Sådan lyder det fra i skrivende stund tra Niels Fuglsang, som er arktisk kampagneansvarlig for Greenpeace i Danmark.

Akvisterne skib, Arctic Sunrise, blev bordet torsdag klokken 17 af russiske styrker og samtlige 30 ombordværende – herunder den danske skibsfører-studerende Anne Mier Roer Jensen på 26 år - har siden være tilbageholdt af russerne på skibet.

LÆS OGSÅ: Ung Ærø-kvinde taget af russerne

Klar på kajen er en repræsentant for den danske ambassade i Moskva, som ifølge Niels Fuglsang har fået lov til at gå ombord og tale med Anne Mie Roer Jensen klokken 13 dansk tid.

En talsmand for Ruslands statslige Undersøgelseskomite har ifølge Ritzau åbnet en officiel undersøgelse af Greenpeace's aktion med en russisk boreplatform for at se, om Greenpeace-aktivisterne kan anklages for pirateri.

- Det bør bemærkes, at alle personer, der angreb olieplatformen - uanset statsborgerskab - vil blive stillet til retligt ansvar, siger komiteens talsmand Vladimir Markin.

Kun to af de 30 besætningsmedlemmer på Arctic Sunrise trængte via gummibåd ind på Gazproms boreplatform i Det Arktiske Ocean. Danske Anne Mie Roer Jensen er ikke Greenpeace-akvivist, men var ifølge en af hendes venner, som mx.dk har takt med, ombord for eventyrets og sejlerfaringens skyld.

Ingen af de 30 ombordværende har ifølge Greenpeace haft mulighed for at kontakte advokater eller pårørende under tilbageholdelsen på Arctic Sunrise, og ingen er endnu officielt sigtet for noget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nedtælling til Champions...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx