Af Simon Boas - 05/09-17 17:28; Opdateret: 05/09-17 18:45

Peter Madsen forklarer: - Jeg lagde mig til at sove, efter hun var dødPeter Madsen forklarer: - Jeg lagde mig til at sove, efter hun var død

Peter Madsen forklarede tirsdag i retten, at han tog en lur i ubåden, mens Kim Walls lig lå i rummet ved siden af.

storybild

Peter Madsen forklarede sig tirsdag i sagen om journalisten Kim Walls død for åbne døre i Københavns Byret. (Billede: Bax Lindhardt)

Peter Madsen i retten: Følg sagen minut for minut her i metroxpress' LIVE-blog.

Umiddelbart efter Kim Wall døde, angiveligt fordi hun fik en tung luge i hovedet, lagde den drabssigtede Peter Madsen sig til at sove ganske få meter fra hendes lig.

Det forklarede Peter Madsen selv ved tirsdagens retsmøde i Københavns Byret, hvor en dommer skal afgøre, hvorvidt den drabssigtede opfinder skal have sin varetægtsfængsling forlænget med en begrundelse i manddrab og usømmelig omgang med lig.

Adspurgt af specialanklager Jakob Buch-Jepsen, om han lagde sig til at sove, efter Kim Wall var afgået ved døden, svarede Peter Madsen:

»Jeg har et par timer drop out, fordi jeg simpelthen er så træt.«

»Så du lægger dig simpelthen til at sove,« fulgte anklager Jakob Buch-Jepsen op.

»Ja, det gør jeg,« svarer Peter Madsen og tilføjede kort efter, at der var meget blod i ubåden efter ulykken.

»Jeg har det ikke godt med det. Jeg har det ubehageligt med det.«

Peter Madsen understregede dog, at han lagde sig til at sove i en anden sektion af ubåden og således ikke i samme rum som der, hvor Kim Walls lig befandt sig.

Under grundlovsforhøret forklarede Peter Madsen videre, at han var dybt selvmordsramt efter ulykken. Han havde ikke lyst til at leve, men havde omvendt heller ikke lyst til, at Kim Wall skulle 'begraves' sammen med ham.

»Jeg har ingen lyst til kontakt til døde menneske, der er ombord. Jeg har ingen lyst til at hun skal være ombord på min tur til der, hvor jeg skal hen. Jeg er suicidal på det her tidspunkt. Det foregår ved, at jeg græder,« lød det.

Retten skal senere tirsdag tage stilling til, om Peter Madsen skal blive bag tremmer. Han har siddet fængslet siden 12. august.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx