30/05-14 10:45

Politiet vil kræve Aller-undersøgelse udleveretPolitiet vil kræve Aller-undersøgelse udleveret

Hvis Aller finder noget interessant i egen undersøgelse i Se og Hør-sagen, så vil politiet kræve det udleveret.

storybild

Hvis Aller finder noget interessant i egen undersøgelse i Se og Hør-sagen, så vil politiet kræve det udleveret. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Politiet på Københavns Vestegn vil, hvis det er nødvendigt, kræve oplysninger fremkommet i Allers interne undersøgelse i Se og Hør-sagen udleveret ved hjælp af en dommerkendelse.

Meldingen fra politiet kommer efter, at Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde gennem sin advokat har meddelt politiet, at han ikke vil lade sig afhøre om sagen, så længe Allers egen undersøgelse om ulovligheder på Se og Hør står på.

Tys-tys-kilde vil ikke tale med politiet længere
Tys-tys-kilde vil ikke tale med politiet længere

- Når og hvis vi finder ud af, at vi skal bruge noget, som for eksempel er fremkommet i Allers interne undersøgelse, så får vi det udleveret via retsplejelovens bestemmelser og typisk efter en dommerkendelse, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Ritzau.

Og politiet vil ikke vente på, at Aller og advokat Henrik Stagetorn, som er sat til at lede undersøgelsen, har en færdig rapport klar, før de vil kræve eventuelle beviser udleveret.

Ken B. om fyringsmail: Jeg var ved at falde ned af stolen
Ken B. om fyringsmail: Jeg var ved at falde ned af stolen

- Vi venter ikke nødvendigvis på, at Aller er færdige med deres undersøgelse. Hvis de og deres interne undersøgelse er i besiddelse af for eksempel telefoner eller computere, som vi mener er interessante, så går vi ind og får adgang til materialet med det samme, siger politiinspektøren.

Den såkaldte tys-tys-kilde arbejdede hos IBM og udførte opgaver for Nets. Han er mistænkt for i en årrække at have fodret Se og Hør med oplysninger om, hvor de kendte og de kongelige brugte deres kreditkort. Både Aller og en lang række tidligere medarbejdere er også sigtet i sagen.

Tys-tys-kildens advokat, Michael Juul Eriksen, mener ikke, at man som sigtet kan starte sin egen undersøgelse, og derfor har han rådet sin klient til ikke at lade sig afhøre af politiet som planlagt.

Mail afslører, at Allers top kendte til tys-tys-kilde
Mail afslører, at Allers top kendte til tys-tys-kilde

- Jeg har ingen kommentarer til advokaters udmeldinger i denne sag. Generelt er reglerne sådan, at det altid er frivilligt for en sigtet person, om han vil udtale sig til politiet eller ej, siger Bent Isager-Nielsen.

- Det er selvfølgelig en problemstilling, vi er vant til at arbejde med, og så indretter vi blot efterforskningen derefter, siger politiinspektøren.

Qvortrup vil tale Se og Hør – hvis du booker et foredrag
Qvortrup vil tale Se og Hør – hvis du booker et foredrag

Se det akavede billede: Qvortrup møder sin bøddel
Se det akavede billede: Qvortrup møder sin bøddel

Skandalen om de lækkede oplysninger begyndte at rulle, da den tidligere journalist på Se og Hør Ken B. Rasmussen udgav en bog, der blandt andet handlede om forholdene på bladet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hollie forsøgte at redde kvinde, der...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx