Af Ritzau - 08/12-16 15:37

DF: Politiet skal have nem adgang til kameraer på gaderDF: Politiet skal have nem adgang til kameraer på gader

Dansk Folkeparti vil presse på for at få lavet landsdækkende registrering af overvågningskameraer.

storybild

Der hænger op mod halvanden million overvågningskameraer i det offentlige rum. De kan blandt andet bidrage til at kortlægge forbryderes færden, og derfor bør der ifølge Dansk Folkeparti være et centralt register for kameraer landet over. (Billede: Free/Colourbox)

De mange overvågningskameraer i det offentlige rum er en guldgrube af informationer.

Derfor bør kameraerne registreres, så politiet hurtigt kan få overblik over, hvor de findes. Det siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- I tilfælde af eksempelvis et terrorangreb vil man hurtigt kunne finde ud af, hvor man kan indsamle information om en mistænktes færden, siger Peter Kofod Poulsen.

Ved angrebene på Krudttønden og ved den jødiske synagoge i 2015 brugte politiet uforholdsmæssigt meget tid på at tjekke, hvor de kunne finde videoovervågning, der kunne bidrage til efterforskningen.

På den baggrund anbefalede Rigspolitiet netop at iværksætte et forsøg med frivillig registrering af kameraer i hovedstadsområdet. Det blev iværksat i begyndelsen af i år.

Men ifølge Dansk Folkepartis retsordfører er det gået "meget langsomt" med at få pilotprojektet op at køre.

- Det har taget rigtig lang tid, og det er stadig ret begrænset, hvor langt man er kommet med det forsøg, siger Peter Kofod Poulsen.

Han mener, der skal "sættes mere blus under kedlerne". Målet er en permanent, landsdækkende registrering af overvågningskameraerne.

Forsøgsprojektet har kørt på frivillig basis, men Dansk Folkepartis retsordfører vil ikke afvise, at en tvungen registrering kan komme på tale.

- Det er jo oplagt at kigge på, om man hver gang, man hænger et kamera op, så skal sige, at det skal indregistreres til en central enhed, for eksempel i Rigspolitiet, siger Peter Kofod Poulsen.

Socialdemokraterne og De Konservative har tidligere bakket op om en landsdækkende registrering af overvågningskameraer.

Derfor håber Peter Kofod Poulsen, at der med den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K) snart sker noget på området.

- Det her er noget, vi vil tage op med den nye justitsminister meget snart. Og jeg håber, vi kan få et bredt samarbejde om det, så vi kan hjælpe politiet i ekstraordinære situationer, siger han.

Foreningen Sikkerhedsbranchen anslår, at der i dag er opsat 1,5 millioner kameraer i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx