Af - 21/05-14 19:49

12-årige Freja samler tusindvis af kroner ind til fattige børn12-årige Freja samler tusindvis af kroner ind til fattige børn

Freja Bruun fra Frederikshavn samler penge ind for at sydamerikanske børn kan komme i skole.

storybild

12-årige Freja Bruun fra Frederikshavn.

Hvad går 12-årige piger op i? Påklædningsdukker? Hestemagasiner? Make-up og mode?

Måske, men for 12-årige Freja Bruun fra Frederikshavn er det også større spørgsmål, der fylder noget i hverdagen. De seneste måneder har hun således brugt store dele af sin fritid på at samle penge ind til, at indianerbørn fra Ecuador kan komme i skole.

Vulkan i Ecuador er tæt på at gå i udbrud
Vulkan i Ecuador er tæt på at gå i udbrud

Indtil videre har hun samlet 13.000 kroner ind, men målet er 25.000 kroner. Det vil være nok til at finansiere et års skolegang for 60 børn, fortæller hendes far Martin Brunn til mx.dk.

- Indianerstammen lever i pagt med naturen og kan kun tjene penge ved at fælde regnskoven og sælge tømmeret, og det er jo til skade for alle, så hun vil hjælpe både børnene og naturen, siger han.

Indianere vil beskytte deres jord
Indianere vil beskytte deres jord

De 13.000 kroner er blandt andet doneret af små lokale virksomheder, men Freja har også samlet penge ind ved et modeshow, ved Open By Night i Frederikshavn og på byens bibliotek.

Her udstillede hun nemlig en række malerier, hun har malet, som hun vil sælge for at nå op på målet om 25.000 kroner, der helst skal samles ind inden skolestart i august.

Danske forskere gør sensationel opdagelse
Danske forskere gør sensationel opdagelse

Frejas interesse for verden udenfor landets grænser startede, da hun op til klimatopmødet i København i 2009 som blot otte-årig så en udsendelse i fjernsynet om isbjørne, der druknede på grund af klimaforandringer.

- Jeg er selv kommet op af sofaen efter at hun er begyndt at interessere sig for tingene – før var jeg bare en intetvidende borger, der gik rundt i min egen boble. Hun har virkelig fået mig på dupperne, siger farmand Martin Bruun.

Forskere advarer IGEN om klimaforandringer – politikerne tøver
Forskere advarer IGEN om klimaforandringer – politikerne tøver

Hvis man vil støtte Frejas indsamling til det gode formål kan man besøge hendes Facebook-gruppe, hvor man for eksempel kan byde på et af malerierne. Hele overskuddet går til at få børn fra Shua-stammen i Ecuador i skole.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx