Eurovision: Regionens støtte kan være ulovligEurovision: Regionens støtte kan være ulovlig

Erhvervsstyrelsens foreløbige afgørelse i Eurovision-sag kan trække tæppet væk under Region Hovedstadens millionredning af Wonderful Copenhagen

storybild

Region Hovedstaden kan i værste fald blive tvunget til at kræve 46 millioner kroner tilbage fra Wonderful Copenhagen, hvis Indenrigsministeriet også når frem til, at de er givet ved et lån. Og det kan sende den skandaleramte turistorganisationen ud i konkursfare igen. (Billede: Polfoto)

Det runger stadig snart to år efter Eurovision-showet i København.

Erhvervsstyrelsens foreløbige afgørelse, der kan betyde millionerstatninger mod 10 tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktøren for Wonderful Copenhagen, kan nemlig også trække tæppet væk under de 46 millioner kroner, regionen brugte på at redde organisationen fra konkurs.

Ifølge Erhvervsstyrelsen er det nemlig et lån – et lån, som er i strid med lånebekendtgørelsen for regionen, der netop forbyder regioner at låne penge ud.

'Styrelsen er dog af den opfattelse, at vilkåret om tilbagebetaling af tilskuddet over en 7-årig periode bevirker, at der reelt set ikke er tale om et tilskud, men derimod et øremærket lån,' lyder det i afgørelsen.

Hidtil har Region Hovedstaden ellers sagt, at de 46 millioner var et engangstilskud, men det er styrelsen altså ikke enig i.

Lektor i forvaltningsret, Sten Bønsing, på Aalborg Universitet er enig:

“Jeg har svært ved at se, at det her ikke skulle være i strid med reglerne.”

Enhedslisten og SF kræver svar af regionsformand Sophie Hæstorp, når sagen skal behandles i morgen i regionen:

“I værste fald må vi kræve de mange millioner tilbage fra Wonderful Copenhagen. Og så er det kun Staten, der kan redde dem fra konkurs,” siger Jens Mandrup fra SF.

Indenrigsministeriet er på vej med en afgørelse, der ser på, om det i det hele taget var lovligt for region og kommune at støtte Eurovision.

Sophie Hæstorp har ingen kommentarer.

LÆS OGSÅ: Styrelse bruger sit tungeste våben mod Wonderful Copenhagen

LÆS OGSÅ: Bestyrelsesmedlem om MGP-regning: Hensigterne var reelle

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Derfor blev Eurovision så dyrt

LÆS OGSÅ: Disse 11 står til millionkrav for Eurovision

LÆS OGSÅ: Wonderful Copenhagen får ansvaret for Eurovision-rod

LÆS OGSÅ: Kræver 46 millioner af direktør og bestyrelse efter Eurovision-fadæse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx