17/03-16 13:01

18-årige Thea er kåret til årets førstehjælpshelt18-årige Thea er kåret til årets førstehjælpshelt

Thea Rasmussen er af Røde Kors kåret til årets førstehjælpshelt, da hun reddede sin mors liv med førstehjælp.

storybild

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver fjerde har aldrig taget et kursus, viser en undersøgelse, analyseinstituttet Voxmeter udførte for Røde Kors i 2014. (Billede: Free/Mihajlo Maricic)

18-årige Thea Rasmussen fra Frørup i Sønderjylland har torsdag fået Røde Kors' pris som årets førstehjælpshelt og en check på 10.000 kroner, som følger med prisen.

Theas mor, Camilla, blev stukket af en bi i familiens have i Frørup ved Christiansfeld og fik en livstruende allergisk reaktion. Havde Thea ikke givet sin mor førstehjælp, havde Camilla ikke været i live i dag.

Den indsats har Røde Kors valgt at belønne.

- Hun handler kløgtigt, klogt og inden for sine kompetencer, og dermed redder hun sin mors liv med sin handling, og det synes vi, det er vigtigt, vi sætter pris på, siger chef for førstehjælp i Røde Kors Tina Donnerborg.

Tina Donnerberg fortæller, at ligesom det er tilfældet i Theas historie, så sker størstedelen af alle ulykker i fritiden.

- Det, der er meget typisk i denne historie, det er, at familiemedlemmer redder familiemedlemmer. Vi ved, at i Danmark sker 77 procent af alle ulykker i fritiden eller i hjemmet, så når man yder førstehjælp, så skal man regne med, at det er ens nærmeste man redder, eller ens nærmeste man bliver reddet af.

- Derfor synes vi, det er skønt, at man viser, at når familien handler rigtigt, så kan man faktisk redde hinandens liv.

Alle dette års fire nominerede har reddet liv i den nærmeste familie, fordi de kunne førstehjælp.

Røde Kors' førstehjælpsambassadør Peter Mygind overrakte prisen, og prisuddelingen foregik på Aleris Hamlet Hospital i Søborg.

Det er 25. år i træk, at prisen uddeles.

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver fjerde har aldrig taget et kursus, viser en undersøgelse, analyseinstituttet Voxmeter udførte for Røde Kors i 2014.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx