12/08-17 10:21

Nu bliver 'Raket-Madsens' ubåd bjærget - gemmer den på sandheden om dramaet?Nu bliver 'Raket-Madsens' ubåd bjærget - gemmer den på sandheden om dramaet?

Bjærgningen af "UC3 Nautilus" begynder lørdag, meddeler Københavns Politi på Twitter.

storybild

(Billede: Martin Sylvest)

Københavns Politi oplyser på det sociale medie Twitter, at man begynder bjærgningen af ubåden "UC3 Nautilus" klokken 10:00 lørdag formiddag.

Det er det 77 meter lange bjærgningsskib 'Vina', der står for bjærgningen. Også Hjemmeværnet er til stede i området med flere patruljeringsskibe.

Ubåden er omdrejningspunktet for en sag, hvor dens ejer er sigtet for drab på en svensk journalist, der på et tidspunkt var med på ubåden.

Opfinderen Peter Madsen blev fredag anholdt og sigtet for drab på en 30-årig svensk kvinde. Hun havde torsdag aften været med Madsen ude at sejle i opfinderens hjemmebyggede ubåd.

Kvindens kæreste meldte natten til fredag kvinden savnet. Heller ikke ubåden var der nogen spor efter.

Fredag formiddag modtog Forsvarets søredningstjeneste opkald fra skibe, som havde set ubåden i farvandet syd for Drogden Fyr.

Lidt senere sank ubåden. Peter Madsen blev samlet op og sejlet i havn i Dragør. Her kørte han væk med politiet, og senere på dagen meldte Københavns Politi ud, at Madsen var blevet sigtet for drab på kvinden.

Københavns Politi oplyser samtidig, at Peter Madsen bliver fremstillet for en dommer klokken 14:00.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Verdens næststørste butik på vej til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx