Af - 10/06-16 22:38

DF flirter med tanken om at pege på Mette FrederiksenDF flirter med tanken om at pege på Mette Frederiksen

Det er blevet mindre sandsynligt, at DF igen vil pege på Løkke som statsminister, lyder det DF’s magtfulde næstformand.

storybild

Hvem skal være landets næste statsminister? Løkke skal ikke regne med, at DF automatisk lægger sine æg i hans kurv. (Billede: scanpix)

Dansk Folkepartis forhold til Socialdemokraterne har på afgørende stræk ændret sig, siden daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen ved Folketingets åbningsdebat i oktober 1999 sammenlignede DF’erne med en ikke-stueren hund, og det er ikke længere utænkeligt, at DF vil pege på en Socialdemokrat som statsminister.

Sådan lyder den opsigtsvækkende udmelding fra DF’s magtfulde udenrigsordfører og næstformand Søren Espersen i et interview med politisk kommentar Henrik Qvortrup på DK4.

DF sender V på ferie med svært skatteslagsmål i kufferten
DF sender V på ferie med svært skatteslagsmål i kufferten

- Det afhænger af den linje, der bliver lagt, og den linje, som i dag bliver lagt af Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen, synes jeg lyder som en god mulighed, så den dag kan godt komme – det kan den godt, lyder hans svar på, om DF kan pege på en socialdemokrat som statsminister.

Espersen understreger flere gang i interviewet, at Lars Løkke Rasmussen ingen garanti har for, at DF vil pege på ham som statsminister igen, og at det er blevet mindre sandsynligt, efter S med Mette Frederiksen ved roret har bevæget sig i DF’s retning på både udlændinge- og EU-politikken.

Dansk Folkeparti afviser regeringens løsning for PSO-afgift
Dansk Folkeparti afviser regeringens løsning for PSO-afgift

Henrik Qvortrup vurderer, at Espersen udmelding er lige dele dybfølt politik og taktik.

- Fællesmængden mellem DF og S er bare blevet større og større. Samtidig handler det om at lægge pres på Løkke og ikke mindst om a placere DF i en nøgleposition frem mod næste valg eller næste valg igen, hvor DF kan ende med at pege på Thulesen Dahl som statsminister, og hvis det ikke lykkes, kan stå i en position, hvor de afgør om landets næste statsminister skal være Socialdemokrat eller Venstre-mand.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx