Af - 17/03-15 22:54; Opdateret: 17/03-15 23:16

Nordlys over Danmark: Her kan du se detNordlys over Danmark: Her kan du se det

Et soludbrud i søndags gør det muligt at se nordlys over Danmark, hvis altså ikke skyer blokerer for udsynet.

Bildstrecke im Grossformat »

Normalt skal man lidt længere nordpå for at kunne se nordlys, men tirsdag aften og nat er der mulighed for at se det smukke fænomen over Danmark. Hvis det altså ikke lige var for alle de skyer, der dækker det meste af landet.

- Den bedste mulighed for at se nordlys er på Bornholm, hvor det er klart og skyfrit. Og ellers er det de syd- og sydøstlige egne, der har de største chancer, mens det i resten af landet bliver vanskeligt på grund af højtliggende skyer, siger vagthavende ved DMI, Lars Henriksen, til metroxpress.

Norwegianfly blev forsinket af himlens skønhed
Norwegianfly blev forsinket af himlens skønhed

Det er et soludbrud fra i søndags, der er skyld i nattens nordlys, og ifølge Lars Henriksen kan det godt være muligt at se fænomenet igen onsdag aften og nat.

- Jeg vil vurdere, at der faktisk er bedre chancer for at se det natten til torsdag, fordi der vil være færre skyer. Og her bliver det så de nord- og nordvestlige egne, der har den klareste himmel at kigge op på, siger Lars Henriksen, der ikke vil love, at der kommer til at være nordlys.

- Jeg kan se, at der er øget solaktivitet på vej mod jorden, men jeg kan ikke garantere, at man kommer til at se nordlys, siger han.

Nyd foråret lidt endnu: Der er sne og frost på vej
Nyd foråret lidt endnu: Der er sne og frost på vej

Er du på Bornholm, Sjælland, Fyn eller i det sydlige Jylland, så er det derfor tirsdag aften og nat, du skal ud at kigge på himlen. For resten af Jylland vil chancerne for nordlys være bedre onsdag aften.

Men under alle omstændigheder er det nok en god ide at kigge op på himlen begge dage.

Det spektakulære lys kan nemlig som regel kun ses en eller to gange om året på vores breddegrader, og det opstår, når lyspartikler fra solen rammer jordens magnetfelt og i den forbindelse bliver bremset.

Her er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinteren
Her er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinteren

Har du taget billeder af det smukke syn? Vi vil meget gerne se, hvordan danskerne har oplevet nordlyset. Du kan sende billeder til os på news@mx.dk, eller du kan lægge billederne i en kommentar på Facebook.

TV: Det bedste du kommer til at se i dag er den her lille lagkage
TV: Det bedste du kommer til at se i dag er den her lille lagkage

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx