Af - 21/12-16 11:38

Medier: Islamisk Stat sætter million-dusør på dansk kvindes hovedMedier: Islamisk Stat sætter million-dusør på dansk kvindes hoved

Islamisk Stat udlover en dusør på en million dollars til den, der slår dansk-kurderen Joanna Palani ihjel, fordi hun tidligere har kæmpet mod IS.

storybild

Joanna Palani har tidligere været i Irak og Syrien for at kæmpe mod Islamisk Stat. (Billede: Asger Ladefoged)

Den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat (IS) udlover en dusør på en million dollars - 7,1 millioner kroner - til den, der slår den 23-årige dansk-kurdiske kvinde Joanna Palani ihjel.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt Independent.

Historien er endnu ikke officielt bekræftet på Islamisk Stats medier.

Dansk-kurdiske Joanna er varetægtsfængslet for at forlade landet
Dansk-kurdiske Joanna er varetægtsfængslet for at forlade landet

Joanna Palani er havnet på IS' dødsliste, fordi hun tilbage i 2014 sammen med den kurdiske revolution i Syrien og Peshmergamilitsen i Irak kæmpede mod Islamisk Stat.

23-årige Joanna Palani sidder lige nu varetægtsfængslet frem til den 17. januar - sigtet for den 6. juni 2016 at bryde sit udrejseforbud, som hun sidste år blev idømt, efter at have deltaget i kampene mod terrorbevægelsen.

Overfor metroxpress fortæller Joanna Palanis advokat, Erbil Kaya, at han gennem medierne kender til rygtet.

Dog ønsker han ikke kommentere sagen yderligere endsige fortælle, hvordan Joanna Palani forholder sig til historien om IS' pris på hendes hoved.

Nu hylder udlandet danske Joanna, der tog til Irak for at bekæmpe IS
Nu hylder udlandet danske Joanna, der tog til Irak for at bekæmpe IS

I forbindelse med Joannas verserende sag siger Erbil Kaya, at man bør kigge på lovgivningen, så uskyldige mennesker ikke bliver straffet for at kæmpe for menneskeheden:

- Det er jo helt absurd, at man tager passet fra en kvinde og efterfølgende varetægtsfængsler hende for at have kæmpet for det samme mål, som vores egne udsendte styrker også kæmper for: Blandt andet at undgå de tragiske begivenheder, der sker i Europe i disse dage.

Hvis Joanna Palani kendes skyldig i at bryde rejseforbuddet, risikerer hun seks måneders ubetinget fængsel, skriver Ritzau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx